torsdag 12 april 2012

Zimmerman i domstolen - Trayvon Martin-fallet

Idag framträdde George Zimmerman i domstolen och fick där åtalet avseende dråp uppläst för sig. Förhandlingen tog bara någon minut och någon borgensförhandling blev det inte. En begäran om att Zimmerman ska släppas mot borgen, förväntas först om några dagar.

Den gamle tungviktsmästaren Mike Tyson ger sig nu in i debatten om det "lämpliga straffet" för Zimmerman. Tyson anser att Gud skapade en rasistisk värld och överlät till oss människor att ta saken i egna händer för att korrigera Guds misstag.

Trots att Zimmerman inte har dömts för något brott, är Tyson besviken på den amerikanska rättvisan och anser att det är skandal att Zimmerman inte slitits ur sitt hem och släpats bunden bakom en bil. Vidare säger Tyson skrattande att det är en skandal att Zimmerman inte blivit skjuten. Det är oklart om Tyson anser att Zimmerman borde bli släpad bakom en bil före eller efter han skjutits.

Tyson är inte bara känd för sitt våldsamma beteende i ringen, utan även utanför och har därtill blivit dömd för en uppmärksammad våldtäkt som renderade honom några års fängelse.

Den form av primitiv pöbelrättvisa som Tyson ropar efter är inget nytt i USA. I ett historiskt perspektiv är det dock svarta och andra minoriteter som drabbats av vita amerikaners pöbelvälde - både under slaveriets dagar och långt in på 1900-talet.

På senare år har det dock kunnat märkas en tendens till ett omvänt förhållande och att minoriteter - främst svarta men även s.k. "latinos" - utövar denna "rättvisa" både mot vita och sinsemellan samt mot andra minoriteter. Rasismen slår så att säga åt alla håll.

Att Tysons rasistiska tirad får passera relativt obemärkt och helt utan några fördömanden i amerikanska PK-media, är ett tecken så gott som något på att det insmugit sig ett visst mått av acceptans för "minoriteternas pöbelvälde" hos kulturrelativisterna, något som är påtagligt även i Sverige där rasism riktad mot "etniska" svenskar inte längre föranleder några reaktioner i den offentliga diskursen och där minoriteternas grova brottslighet i allt högre utsträckning ursäktas och ses mellan fingrarna på.

Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar