fredag 13 april 2012

Invandrarreleterad "utpressning" s.k. bötning mörkas av media

Uppsala liksom de flesta svenska städer lider av det kulturella utpressningsfenomenet bötning, som i många fall tangerar brottet rån.

Det är i allt väsentligt ungdomar med invandrarbakgrund som utsätter andra ungdomar för bötning, där verkliga men oftast påhittade oförrätter föranleder bötning, d.v.s. den drabbade får lämna ifrån sig pengar eller värdesaker. I artikeln nämns ett talande exempel på vad som kan leda till bötning: "Någon har titttat på en flicka på fel sätt".

Bötning är bara ett exempel på invandrar-och kulturrelaterad brottslighet, som dykt upp i kölvattnet efter det multikulturella samhällets intåg. Det kulturrelativistiska PK-media har svårt att relatera till den här typen av kriminalitet, eftersom kritik häremot strider mot "den rätta läran". Därför identifierar inte heller PK-media roten till det onda, utan företeelsen uppmärksammas mer i allmänna ordalag och förövarna anonymiseras genom att kallas "ungdomar".

I Uppsala anser man sig dock ha nått vissa framgångar i kampen mot bötningen. Framgången består i en stor informationskampanj (hur många tusen resultatlösa informationskampanjer har egentligen genomförts i det här landet?) och att några bötningsfall gått till domstol. Huruvida Uppsalas hårda arbete lett till att antalet bötningar faktiskt minskat, framgår dock inte av DN:s artikel. Avsaknaden av redovisning tyder på att framgången varit ringa.

Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar