torsdag 12 april 2012

Gott om kommunister i Obamas demokratiska parti

Den republikanske svarte ledamoten av USA:s representanthus Allen West uppgav vid ett tal att upp till 81 demokratiska ledamöter är kommunister.

Den situation som West beskriver visar på den snabba vänstervridningen av USA:s politiska landskap, vilket bl.a. medfört en ökad intolerans mot oliktänkande och inskränkt yttrandefrihet.

Även det kapitalistiska systemet, som byggt upp USA:s och resten av världens välstånd, är nu hotat i grunden av de snabbt avancerande socialistiska krafterna.

Höstens val i USA kommer därför att innebära en viktig vattendelare i amerikansk politik. Många bedömare befarar att ett återval av Obama kommer att innebära en ytterligare vänsterradikalisering av amerikansk inrikes- och utrikespolitik, eftersom Obama i så fall skulle ges helt fria tyglar under sin sista presidentperiod.

Obama gjorde härförleden ett uppmärksammat utspel, där han ifrågasatte Högsta domstolens rätt att ogiltigförklara lagar som strider mot konstitutionen. Obama varnade därvid Högsta domstolen för att underkänna hans stora sjukförsäkringsreform, som går under namnet "Obama care". Obamas mästrande av domstolsväsendet är en fingervisning om i vilken riktning som Obama och demokraterna vill föra USA.

USA:s traditionellt goda relationer med Israel har under Obamas presidentskap frusit inne. Istället har Obama gjort stora ansträngningar för att stärka banden mellan USA och arabvärlden samt stötta de islamistiska krafterna i den så kallade arabiska våren. Många befarar att Obama kommer att utnyttja en återvalsperiod till att helt överge Israel, vilket skulle kunna borga för ett nytt krig i Mellanöststern.


Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar