tisdag 17 april 2012

En svart dag för Lena Adelsohn Liljeroth

Den 15 april besökte kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth Moderna Museet för att "problematisera kvinnlig omskärelse".

Kulturministerns problematisering skedde medelst tårtspade, med vars hjälp hon skar upp en tårta föreställande en rasistisk karikatyr av en svart kvinna. I alla fall om man ska tro Afrosvenskarnas riksförbund, som nu kräver ministerns avgång.

I sitt problematiserande skar kulturministern olyckligtvis för djupt och nådde ner till PK-Sveriges träskmarker, där hyperkänsliga antenner fångar upp alla verkliga och inbillade rasistyttringar.

Till kulturministerns försvar ska sägas att hon var hungrig och behövde stilla sitt sockerbehov. Vidare är kulturministern inte känd för att vara en tänkande person. Hon hade dessutom sällskap av eliten av Stockholms kulturtanter, så det fanns heller inte av detta skäl någon anledning för kulturministern att ana oråd.

Eller hade hon det trots allt? Kanske var det just den osynliga och starkt närvarande kopplingen mellan Moderna museet, ett koppel leende vänsterkulturarbetare och den pågående Breivikrättegången - starka ingredienser för en vänsterkonspiration mot borgarna alla dar i veckan - som borde ha fått kulturministern att inse att det var fara å färde?

Kulturministern borde alltså ha vetat bättre, hon borde ha förstått att den rasistiska karikatyren av den afrosvenska kvinnan genast skulle utnyttjas av mörkrets krafter. Hon borde stått emot sockersuget, pekat med den silverskimrande tårtspaden på den ännu oskändade afrosvenska tårtan och med hög röst ropat "- Je refuse!".

Det är bara att beklaga att kulturministern missade denna historiska möjlighet att slå ett slag för den positiva anti-rasismen och istället gick i kulturvänsterns upplagda fälla. Kulturministern får nu äta upp sina outtalade ord.



Färgelanda Monarki

2 kommentarer:

  1. Ang. tårtan: "Konstens frihet är väldigt viktig för mig som kulturminister". Då har hon inga problem med Muhammedbilderna då?

    SvaraRadera
  2. Svenska kungahuset rasar nu över KD's Stefan Attefall efter att han på ett brutalt sätt skurit upp en prinsesstårta, så här nära inpå Prinsessan Estelles födelse.
    -Detta är djupt osmakligt, och oroande för framtiden. Kommenterar Elisabeth Tarras Wahlberg.

    SvaraRadera