söndag 8 april 2012

SvD ljuger om "rasistmordet" i Florida

PK-medias kulturmarxister fortsätter sitt enträgna arbete med att martyrisera den 17-årige svarte inbrottstjuven Trayvon Martin, som sköts till döds av en vakt i ett muromgärdat villaområde ("gated community") i Florida.

Nu senast är det SvD:s Karin Henriksson, som drar sitt strå till stacken för att framställa Trayvon som ett offer för "rasismen".

Henrikssons anslag är: "– Om en vit, obeväpnad 17-åring hade skjutits till döds av en äldre svart man skulle denne inte bara gripas, utan dömas till ett mycket långt fängelsestraff".

Anslaget, som anförs som ett faktum, innebär att USA är ett rasistiskt samhälle utan rättssäkerhet för svarta medborgare. Det är möjligt att det fanns fog för ett sådant påstående för 50 år sedan, men i dagens moderna USA är dylika tankegångar hopplöst obsoleta. Ja, i själva verket visar bl.a. det uppmärksammade O J Simpson-målet att det går att komma undan med mord, förutsatt att du är just svart och samtidigt kan spela ut rasistkortet tillräckligt skickligt.

Tendensen i USA är - tvärtemot den Henriksson försöker påskina - att rättsväsendet på senare snarare tid blivit alltmer apologetiskt mot brott som begås av minoriteter. Hatbrott som begås av svarta mot vita (t.ex. flash mobs) är vanligt förekommande i USA, men brukar inte uppmärksammas av amerikanska PK-media av samma skäl som liknande brott inte uppmärksammas av PK-media i Sverige.

Det är helt enkelt inte PK att hänga ut brottslingar i media och kräva hårdare tag, om de råkar tillhör "minoriteter". Även i Sverige syns en tydlig trend mot en alltmer politiserad rättskipning, där domstolorna ursäktar brottslingar med invandrarbakgrund med lägre straff som följd.

Åter till Trayvon då. Den bild som Henriksson vill förmedla av Trayvon, är att han var en ung, oskuldsfull, välartad student som hade siktet inställt på college och vars lysande bana släcktes av en simpel rasist, ett monster som skapats av ett rasistiskt samhälle inte olikt vårt eget. För även om arenan är Florida, är det ingen tvekan om att Henriksson har udden riktad mot det svenska "rasistiska" samhället.

För att förstärka bilden av Trayvon som ung och oskuldsfull, låter Henriksson flankera sin artikel med ett foto på Trayvon där han är 12-13 år.


Problemet med denna bild är dock att Trayvon var 17 år när hans liv ändades och att han då såg ut så här.


Även om skenet kan bidra, vilket inte minst SvD är ett bra exempel på, ger inte fotot på Trayvon som 17-åring något stöd för Henrikssons påstående, att Trayvon var snäll och omtänksam med siktet inställt på college. Fotot ser snarare ut att föreställa en gängmedlem i en kriminell subkultur.

Vad som vidare talar mot Henrikssons bild av en svärmorsdröm, är det faktum att Trayvon lyckades med konsstycket att bli avstängd från sin skola vid inte mindre än tre tillfällen det senaste året, bl.a. för narkotikarelaterade förseelser och för att ha förvarat stöldgods och inbrottsverktyg på skolan. Den sista avstängningen löpte fortfarande när Trayvon blev skjuten. Det är oturligt att Henriksson genom förbiseende missat allt detta.

Men den 1.90 m långe och välbyggde Trayvons extrakurrikulära aktiviteter ska även ha  innefattat narkotikaförsäljning och våldsamt beteende, vilket förstärker bilden av en yngling med stora problem. Trayvons Twitternamn var "passande" nog “@NO_LIMIT_NIGGA", och Twitterkontot ska ha använts för Trayvons narkotikaffärer. Kontot togs bort av Trayvons familj efter hans död, men meddelandena finns sparade och har återskapats.

En nyhet som Henriksson och övriga PK-media med största sannolikhet inte  kommer att rapportera om, är skandalen vid den vänstervridna och Obama-lojala TV-kanalen NBC. Som vi tidigare rapporterat om, hade NBC redigerat ett ljudklipp till oigenkännlighet i bästa Janne Josefsson-stil, i syfte att framställa vakten som sköt Trayvon som rasist.

I Sverige hade sannolikt NBC-journalisten fått Stora journalistpriset för sitt tilltag, men i USA rapporteras nu att den ansvarige producentens "belöning" istället blev avsked på grått papper.

Den amerikanska TV-kanalen ABC visade först en övervakningsfilm på vakten Zimmerman, som sades visa att vakten ljugit om sina skador. Svenska PK-media refererade livligt till övervakningsfilmen för att "bevisa rasistmordet". Därefter visade ABC en förbättrad version av övervakningsfilmen, som visade att vakten hade de skador i huvudet som han påstått. Denna version har naturligtvis helt förtigits av svenska PK-media (se nederst detta inlägg).

De svenska PK-journalisternas moraliska och intellektuella ohederliget balanseras på något perverst sätt av deras starka behov av bekräftelse. Det är ett slags psykologiskt tillstånd där instinktiva och naturliga skuldkänslor bedövas av kollegors ryggdunkningar och utmärkelser.

Även om Henriksson inte får Stora journalistpriset för sin storstilade insats, hoppas vi att hon åtminstone får en klapp på axeln för att slippa skuldkänslor och ångest nu i påsk.

video platform video management video solutions video player


Färgelanda Monarki

1 kommentar:

  1. Obama rusade in för att göra fallet personligt. Om han hade en son kunde det vara Travis. Visst, men inte troligt om man ser hans döttrar. Det vore inte sannolikt att Obamas son vore på platsen ifråga iklädd en hoddie. Troligare vore det att Obamas son var preppy dressed från JC Crew. Han vore på väg från golfbanan i en cart. Obamas döttrar går i den exklusivaste skolan i Washington och möter ingen Travis. Förra gången var Obama redo att klaga på vit polis som avbröt vad som såg ut som ett inbrott. Den här gången är det inte vit polis utan polis av latinsk härkomst. Båda gångerna
    uttalar sig Obama utan att veta sammanhanget. Vem är det egentligen som
    har fördomar här.

    SvaraRadera