onsdag 18 april 2012

Färgelanda - Björnhusets direktörer fick skolbarnens pengar

Monarkins riksdag beslöt vid kvällens möte att priorietera direktörerna i Björnhuset framför Högsäters skolbarn. Därför får nu Björnligan de 750 000 riksdaler, som annars skulle ha använts till att rusta upp gymnastikhallen vid Högsäters skola.

Björnhusets direktörer får därmed en fin nyasfalterad plan att parkera sin fina bilar på, medan barnen får fortsätta att idrotta i delvis otjänliga lokaler. Detta brukar kallas politisk fingertoppskänsla, förmåga att prioritera samt sunt bondförnuft.

Kronprinsen Per Krokström var nöjd med att kungafamiljen kunde demonstrera dessa färdigheter vid kvällens möte. "- Jag vill dessutom gärna lägga till beslutsförmåga och handlingskraft som viktiga färdigheter, som vi visade prov på ikväll. Vi la nämligen förslag på återremiss och det fick vi igenom med mycket stor och klar majoritet", sa en uppenbart glad och nöjd kronprins.

En som inte var riktigt lika nöjd var landsfiskalen Kerstin Fredriksson (S). Hon menade på att barnen for illa av de undermåliga förhållandena i gymnastiksalen och yrkade på att 750 000 riksdaler skulle anslås till renovering.  Men det fick hon alltså inget gehör för från kungafamiljen.

En som var mycket kritisk mot sina egna var Hugo Hultgren (M), som tyckte det var stor skam att hans medelmåttiga partikamrater före valet lovade att inte ge bort en enda skatteriksdaler ytterligare till Björnhuset och att de nu i kommunstyrelsen beslutat skänka bort ytterligare 750 000 till Björnligan. Att det dessutom sker på skolbarnens bekostnad sved nog dessutom lite extra i Hugos hjärta.

En undersåte antydde efteråt att det kanske inte är de skarpaste knivarna som drar upp taktiken i kungafamiljen. "- Hur svårt på en skala från 1 till 1 hade det egentligen varit att ordna denna fråga i budgeten och slippa skämma ut sig? Varför ger man helt i onödan skolbarn, föräldrar och personal såna här negativa besked?", frågade undersåten retoriskt. Återremissen ger nu kungafamiljen chansen att tänka efter, vilket undersåten ansåg att kungafamiljen borde ha klarat av att göra före.

Kerstin Fredriksson tyckte efteråt att det är anmärkningsvärt hur illa förberedd kungafamiljen kommer till riksdagsmötena och allt som oftast inte själva vet vad de ska rösta på och inte känner till innehållet i sina egna förslag.

På frågan om sossarna trots allt körde lite populism i frågan om gymnastikhallen, svarade Kerstin: "- Visst, det må så vara, men kungafamiljen får ju lite grand skylla sig själva när dom missköter ärendena så här. - Det avgörande var ändå min övertygelse om att monarkins barn ska ha det bra. - Till syvende och sist är det ändå det som är det viktiga. - Och att jag alltid sätter barnen i första rummet, det har jag bevisat många gånger, inte minst när jag var med om att lägga ner skolan i Stigen", säger Kerstin allvarligt innan hon försvinner ut i den kyliga vårkvällen.

Hovnarren Ulla Börjesson hade ledigt ikväll, men hennes frånvaro gick tämligen spårlöst förbi. Detsamma kan sägas om monarken Peter Johansson, som representerade monarkin annorstädes vid en mycket viktig tillställning.

Färgelanda Monarki

3 kommentarer:

  1. Alliansen fortsätter gräva sin egen grav ser jag. Inte förvånad om man säger så.

    SvaraRadera
  2. Skämmit!!!!!!!!!!!!!!
    Alliansen säger nej till idrottsklubbarnas önskemål om konstgräsplan och nödvändig upprustning av gymnastikhallen i Högsäter mm. Sen fortsätter dom att okontollerat pumpa in pengar i Björnhuset. Dessutom låter dom sossialdemokraterna göra de utspel som väljarna tycker att alliansen skulle gjort.
    Bra jobbat!!!
    Röstbortfallet lär bli stort i nästa val.

    SvaraRadera