onsdag 9 maj 2012

Kulturella skillnader bakom ökat könsförtryck i Sverige

DN skriver idag angelägna artiklar om kränkningar, hot och våld i skola och samhälle. Det är därför extra tråkigt att endast symptomen beskrivs och inte roten till det onda.

Kränkningar, hot och våld mot framför allt flickor har ökat kraftigt på senare år - i takt med den kraftigt ökade invandringen från länder med patriarkaliska samhällsstrukturer. 

Det är inte bara muslimska länder som har en förlegad kvinnosyn, utan även ortodoxt kristna och kurdiska områden.

Felet med artiklarna är att de inte problematiserar utifrån en förlegad kvinnosyn samt utifrån en förlegad syn på sexuella minoriteter.

Eftersom siktet inte kalibrerats blir det heller ingen diskussion kring att problemen emanerar från de stora kulturella skillnaderna i dagens svenska skola, skillnader som för övrigt genomsyrar det svenska samhället i stort.

Artiklarna blir därför bara två i raden av meningslösa kulturrelativistiska artiklar, som döljer multikulturella problem istället för att belysa och lösa dem.

Färgelanda Monarki

5 kommentarer:

  1. Så himla enkel förklaring - det måste ju vara sant. För korrelationen är ju kausalitet?

    SvaraRadera
  2. Helt rätt skrivet! Var är alla feminister undrar man när kvinnor utsätts för detta i vårat land.
    Men när nån ifrågasätter damfotboll då minsann blir det fart på dom. DÅ är det höjden av mansgriseri. patetiskt!

    SvaraRadera
  3. Det är detta som borde diskuteras ute på skolorna och inte myten Ullenhags floskelverklighet.

    SvaraRadera
  4. Man kan i varje fall inte bortse från de bakomliggande orskerna om man på sikt vill komma tillrätta med dessa problem.
    Jag tycker att utvecklingen är otäck. Speciellt när jag förstår att den politiska förmågan att ta i problemen är och kommer att förbli obefintlig eller till och med verkar för en utveckling i fel riktning.

    SvaraRadera