tisdag 29 maj 2012

"De muslimska ungdomarna i Kortedala utsattes för strukturell rasism"

Nu är de sju muslimska ungdomar som nära nog dödsmisshandlade den svenske pensionären Carl-Erik tillbaka i den svenska skolans trygga värld.

Enligt P4 Göteborg och Göteborgsposten har Carl-Erik kränkt de muslimska ungdomarna och utsatt dem för strukturell rasism genom att vara ute och promenera med sin hund i deras åsyn.

"- Det måste ha varit en fruktansvärd traumatisk upplevelse för pojkarna att bli offer för detta rasistiska påhopp och jag har därför viss förståelse för att dom reagerade som dom gjorde. - Att dom sen tvingas sitta häktade och inlåsta under så lång tid är ju helt horribelt, dom kan ju få sina liv förstörda av den här händelsen", säger rektorn för ungdomarnas skola Hjällboskolan.

"- Att den svenske rasisten ramlade och slog sig så illa är ju visserligen beklagligt, men han får lite grand skylla sig själv. Han inbjöd ju till sitt eget fall när han kränkte ungdomarna med sin hund", konstaterar rektorn.

De sju muslimska ungdomarna själva säger att misshandeln var "en cool grej".

Kritiker menar att de muslimska ungdomarna hade kunnat påräkna stränga fängelsestraff för sitt hatbrott, om misshandeln inträffat i en fungerande rättstat.

Färgelanda Monarki

1 kommentar:

  1. har själv blivit utsatt för våld från dessa grupper genom att vara ute och kränkt dom genom att vara rakryggad och säga ifrån

    SvaraRadera