fredag 4 maj 2012

Färgelanda - Björnhuset säljs

Nu ska monarkins näringslivspolitiska flaggskepp Björnhuset säljas. Det framgångsrika projektet har kostat monarkins undersåtar 100 miljoner riksdaler.

Kronprinsen Per Krokström säger i en kommentar att "försäljningen ska ses som ett led i att bredda näringslivssatsningarna och att bjuda in andra aktörer att delta i och fortsätta utveckla det framgångsrika Björnhusprojektet".

Tror kronprinsen verkligen att det finns någon som vill ta över Björnhuset?
"- Ja, det är nog inga problem. - Det finns ju många exempel på monarkier som är beredda att kasta bort undersåtarnas skattepengar eller ge bort skattepengar till privata aktörer. - Den sista idioten är inte född än", säger kronprinsen leende.

Cirkuspartiets Tobias Bernardsson säger att projektet skapat 100 nya jobb i monarkin trots att inga nya jobb skapats utan tvärtom blivit färre efter flytten från företagens gamla lokaler. Det handlar heller inte om några nya jobb för monarkins undersåtar, eftersom dessa tidigare pendlade till jobbet i Vänersborg. De arbetare som bor i Vänersborg och andra monarkier får nu istället pendla till Färgelanda.

"- Det hade jag ingen aaaaaning om", kommenterar unge Bernhardsson. "- Men det är inte rätt att kalla mig oseriös, ofta vet jag helt enkelt inte vad jag pratar om", ursäktar sig unge Bernhardsson.

Hovnarren Ulla Börjesson är inte nöjd. "- Jag vill fortsätta mata Arne Hedlund och dom andra björnarna med honung. - Det måste finnas andra verksamheter som kan stryka på tassen, så att vi inte offrar vårt kära björn-zoo", säger en upprörd hovnarr.


Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar