lördag 26 maj 2012

Färgelanda - Ensamkommande kostar nästan två miljoner

Monarkin går nästan två miljoner riksdaler back på de så kallade ensamkommande barnen.

Storken besöker monarkin flera gånger per år och lämnar då av små knyten med barn. Storken landar i Högsäter, där det finns ett specialboende för särskilt snabbväxande barn.

"- Det är ett mirakel och man måste se det med egna ögon för att tro det. - Det enda jag har svårt att begripa är barnens kraftiga skäggväxt, men jag antar att det hänger ihop med stressen och den långa resan", säger monarken Peter Johansson (KD).

Karl-Erik Segersax (KD) hade vid onsdagens Riksdagsmöte lite funderingar kring skäggbarnen.
"- Vi politiker blev lovade full kostnadstäckning och att dom ensamkommande inte skulle belasta monarkins resultat. - Men nu ser jag i monarkins bokslut att vi tvingas betala nästan två miljoner riksdaler för att hålla igång verksamheten. Det här är pengar som vi måste ta från våra gamla och våra barn. - Var är styrningen, ledningen och kontrollen?", dundrade Karl-Erik.

Kronprinsen Per Krokström (M) var dock nöjd med resultatet och livet i största allmänhet.
"- 15 miljoner, inte illa", smålog kronprinsen från talarstolen. "- Vi ser nu resultatet av kungafamiljens politik. - Ledning, styrning och kontroll, det är våra ledord och vi ser nu att det gett önskat resultat".

"- Vi höjde skatten med 1:50 vilket gav oss nästan 15 miljoner. - Det är handlingskraft det! - Och sen hade vi lite flyt också och fick in sju miljoner från staten i skatteavräkning. - Med tur och skicklighet drog vi alltså in 20 miljoner riksdaler. - Det är rätt imponerande om jag får säga det själv. - Eftersom vi dessutom har skenande kostnader för asylsökande och integration, så kommer det att hända dramatiska saker med resultatet framöver", konstaterade kronprinsen självbelåtet.

Hovnarren Ulla Börjesson (S) var dock inte lika impad. "- Utan skatteavräkningen hade resultatet bara blivit ca fem miljoner plus. - Vad vi ser är alltså en fortsatt vanskötsel av monarkin och verksamheterna. - Kungafamiljen har chockhöjt skatten men undersåtarna får inget tillbaka", konstaterade en besviken hovnarr .

"- Det enda som jag tycker är bra är kungafamiljens satsning på skäggbarnen, som kostat oss nästan två miljoner. - Eftersom dom här barnen är monarkins framtid måste vi satsa mer pengar, så att undersåtarna får nåt tillbaka för alla skattehöjningar. - Och om det krävs är jag beredd att höja skatten ännu mer, så att vi får råd med fler skäggbarn. - Jag vill att undersåtarna ska veta att dom verkligen får nåt vettigt tillbaka med vår politik", avslutade hovnarren.

Kronprinsessan Ann-Marie Jacobsson (C) var överens med hovnarren om behovet av fortsatta satsningar på skäggbarnen.
"- Vårt partis vision är ju 30 miljoner svenskar om några år. - För att denna dröm ska bli verklighet måste vi satsa mer resurser på skäggbarnen. - Det är ju dom som ska bära upp framtidens välfärd och se till så vi har skolor och äldrevård".

"- Satsningarna på skäggbarnen och asylinvandringen innebär visserligen att vi i det korta perspektivet inte har råd med skolor till våra egna barn och inte heller klarar äldrevården. - Men på lång sikt, säg om 20-30 år, kommer dom alltså att bära upp välfärden för oss alla och jag är därför övertygad om att våra undersåtar är beredda att göra dom uppoffringar som krävs för att garantera välfärden på sikt", avslutade kronprinsessan.









Färgelanda Monarki





1 kommentar: