onsdag 21 mars 2012

Färgelanda - Riksdagen beslutade sälja mark på Krämarevägen

Riksdagen beslutade ikväll att sälja mark på Krämarevägen till ett företag, som redan är verksamt i monarkin. Under den sparkade Jan Erikssons tid som monarkichef gjordes ett misslyckat försök att sälja och bebygga marken. Den här gången sker dock försäljningen till ett seriöst företag, varför det finns hopp om att byggprojektet blir förverkligat. Vi ser fram emot många nya krämare i monarkin.

Riksdagens ledamöter höll i allt väsentligt en låg profil och stridsviljan var alltså relativt låg. I frågan som rörde konstgräsplanen grävdes dock några slöa stridsyxor upp. Hovnarren Ulla Börjesson svingade lite åt kronprinsen Per Krokströms håll och kallade honom ohederlig, vilket var snudd på majonäsbrott.

"- Du vill ju inte ens ha en konstgräsplan, Per, varför kan du då inte visa lite ryggrad och säga det rent ut?", anklagade hovnarren med yxan i högsta hugg.

Kronprinsen riposterade utan att svara på angreppet : "- Problemet med dig Ulla är att det hänt för mycket runt dig". Något besked om vad som hänt hovnarren gavs dock aldrig, vilket gjorde att ledamöterna kände sig lite snopna och blåsta på konfekten.

Tvekampen slutade med överlägsen seger för kungafamiljen (M, C och KD), efter att Riksdagen i en votering slagit ner S, V, FP och SD i skorna. "- Demokratiskt övervåld", konstaterade hovnarren och hemställde om gruppreservation.

Färgelanda Monarki

3 kommentarer:

  1. Alltid lika roligt att få en rapport om vad som sker i den verkliga världen!

    SvaraRadera
  2. Jaså!? FP sitter fortfarande i knät på S.
    Det känns som om de fortfarande inte förstått på vilken sid förlorarna sitter!

    SvaraRadera
  3. Hörde att Mp fick ordförandeposten för välfärdsberedningen!??
    Alliansen tycker väl att det inte är så viktigt med skola och äldreomsorg. Mp är annars allierat med S.
    Eller så tycker de att Mp och S är bättre skickade än de är själva.
    Man får lyckönska Sven. Även Fp.
    Kanske Mp och Fp sällar sig till alliansen i god tid före nästa val? Det vore naturligt om fortsättningen förblir lugn.

    SvaraRadera