onsdag 7 mars 2012

Färgelanda - Ljuger de ensamkommande "barnen" om sin ålder?

Monarkins gode män har tidigare slagit larm om att monarkins ensamkommande barn utsätts för strukturell rasism.

Den gode mannen Ute Thompson menade på att barnen inte skulle kunna integreras i samhället, om de inte fick umgås med jämnåriga barn i monarkins skolor. "- Eftersom dom ensamkommande barnen nästan bara är pojkar, är det inte minst viktigt att dom får träffa tjejer i sin egen ålder, 14-16 år. - Dom får ju en väldigt skev uppväxt om dom bara umgås med pojkar", säger Fru Thompson.

Även Gotland har nu insett att de måste ta sitt ansvar för att hjälpa de stackars ensamkommande barnen. Men i en artikel i helagotland.se ifrågasätts osmakligt nog om barnen verkligen är barn.

"- Det är  mycket upprörande att dom stackars barnen blir ifrågasatta på det här sättet. - Dom har berättat om vilket fruktansvärt lidande dom blivit utsatta för i sina hemländer. - Och som inte det vore nog, säger en del rasister att dom ljuger om sin ålder också. - Jag skäms över att vara svensk", avslutar Fru Thompson.

Som många vet ligger Malmö i framkant när det gäller den framgångsrika invandrings- och integrationspolitiken och häromdagen kunde vi berätta om monarkistyrelsens framgångsrika besök i Rosengård.

I Malmö har det framgångsrika konceptet med ensamkommande utvecklats ytterligare. På senare tid har det nämligen börjat dyka upp ensamkommande barn i form av "barnmödrar", som har med sig både barn och äldre makar när de anländer. Alla får naturligtvis stanna, något annat vore rent omänskligt. På sidan 3 i City Malmö går det att läsa om denna nya spännande utveckling.

" - Vi ser mycket positivt på det som händer i Malmö och hoppas att det är något vi kan ta med oss hem och utveckla i monarkin", säger kronprinsessan Ann-Marie Jacobsson (C).

"- Dessutom ligger det helt i linje med vad Annie Lööf har sagt om 40 miljoner svenskar om några år. - Vi undersöker just nu om det finns lämpliga lokaler att tillgå för detta viktiga framtidsprojekt", avslutar kronprinsessan.

Färgelanda Monarki

1 kommentar:

  1. Verkligen en spännande utveckling!
    Betänk att "ensamkommande barn" bara för några få år sedan var ett okänt begrepp.
    Alla resebyråer utvecklar sina produkterbjudanden.
    Här ligger väl ändå Sverige i framkant.
    Kanske kan vi på sikt få igång ett utbyte där våra arbetslösa ungdomar(ca 20-30%) kunde få bli ensamkommande i de länder som vi nu tar mot ifrån.
    Tror säkert att t.ex Afganistan skulle vilja ta mot ensamkommande arbetslösa svenska flickor(hennar också). Om de lovade konverterat till islam, så ser jag inte detta som orealistiskt.

    SvaraRadera