torsdag 15 mars 2012

Färgelanda - Fler ensamkommande barn drabbas av strukturell rasism

Det är inte bara monarkins ensamkommande barn som utsätts för hänsynslös strukturell rasism.

Det visar sig nu att ett stort antal migrationsbarn i stormonarkin Sverige far mycket illa p.g.a. samma strukturella rasim som nyligen avslöjades i vår egen monarki.

Vi möter några av barnen som råkat illa ut och som nu hungerstrejkar för att få tillgång till samma grundläggande mänskliga rättigheter som alla andra migrationsbarn, d.v.s. permanent uppehållstillstånd, rikliga kontantbidrag och nödvändig personlig utrustning som t.ex. mobiltelefoner.

"-Vi gråter och kan inte sova, men rasisterna lyssnar inte på oss", säger ett av de drabbade barnen.

"- Vi valde att fly till Sverige eftersom vi hört att detta land är generöst och fritt från rasism och förtryck. - Men nu möts vi av samma omänskliga behandling och förtryck som vi flydde från. - Igår blev jag t.o.m. kallad ankarbarn av en rasist", avslutar ankarbarnet.


I videon härunder möter vi några barn som inte har möjlighet att betala människosmugglare 100 000-tals riksdaler, för att komma till Sverige och hungerstrejka.


Färgelanda Monarki

2 kommentarer:

  1. Att denna människohandel får fortsatta dag ut och dag in är för mig en gåta. Det finns miljoner riktiga barn som behöver hjälp men som svälter ihjäl. Jag läste att varje så kallat ensamkommande barn kostar mellan 6 och 15 miljoner per år. Vansinnigt.

    SvaraRadera
  2. Sverige skall hjälpa där det behövs. Tänk så många barn vi kunde räddat för de pengar som vi lägger ner på det vansinniga mottagandet vi håller på med.
    I dag hörde jag på debatt från de som hatar SD(eller är reducerade till att bara vara pk) att hedersrelaterat våld mot kvinnor inte har med kultur att göra. Jag menar-har man inte(=vill förneka) förstått problemet-hur skall man då kunna få det att upphöra.

    SvaraRadera