lördag 31 mars 2012

Färgelanda - Monarkin satsar miljoner på lyxig gångväg

Raketforskarna i kungafamiljen fortsätter oförtrutet sitt hårda arbete för att utveckla monarkin.

Det senaste genidraget är att satsa 12 miljoner riksdaler på 3 km cykelväg mellan Färgelanda och Stigen. 4 000:- per meter blir det! Bara förstudien kommer att kosta monarkins undersåtar 1,8 miljoner riksdaler och klubbades i full enighet vid monarkistyrelsens möte i veckan.

"- Detta gör vi för att vi äntligen insett att det är bättre att satsa undersåtarnas surt förvärvade slantar på sånt som undersåtarna kan undvara, istället för på nödvändiga verksamheter som skola och äldreomsorg", konstaterar kronprinsen Per Krokström.

"- Som politiker måste man kunna tänka framåt och ha visioner. - Cykelvägen är en mycket medveten och bra politik från vår sida, som gör att folk flyttar från monarkin i ökad takt. - Efter några år kommer ingen att använda cykelvägen mellan Stigen och Färgelanda, för det kommer inte att bo kvar nån då", förklarar kronprinsen.

"- Men då kommer vi å andra sidan att spara en jäkla massa pengar eftersom vi inte behöver underhålla cykelvägen längre. Så till slut - om kanske 40-50 år - så kommer vi faktiskt att tjäna pengar på cykelvägen. - Då har vi inga undersåtar kvar som behöver varken cykelväg, skola eller äldreomsorg", fortsätter kronprinsen.

"- Jag har nu till slut fattat att det var detta som var den stora och geniala tanken med Björnhuset, där kalkylen också visar att det blir en vinstaffär på sikt, om så där 30-40 år", erkänner kronprinsen.

" - Som politiker gäller det ju att kunna visa undersåtarna att man kan det här med ledning, styrning och kontroll. - Jag känner att kungafamiljen har mycket stort stöd bland undersåtarna för vår politik och jag är övertygad om att få många röster i valet 2014 tack vare detta", fortsätter kronprinsen med stor eftertanke.

"- Kungafamiljen har förresten beslutat höja sina kunskaper i elementär matematik. Redan nästa vecka ska vi ha en inledande kurs som handlar om att lära sig lägga ihop två och två. - När jag gått den kursen så kommer jag förhoppningsvis veta vad jag pratar om, så detta känns naturligtvis väldigt bra. - Jag vill också säga att jag är tacksam för att få den här chansen att utveckla mig", avslutar en nöjd kronprins.

Hovnarren Ulla Börjesson säger i en kommentar: "- Jag är mycket nöjd med hönsgården vid hovet. - Monarken har verkligen lyckats stirra till det nåt alldeles fruktansvärt och alla far runt som yra höns. - Jag gillar som bekant buskis och nu börjar det bli riktigt roligt i monarkin".



Färgelanda Monarki

5 kommentarer:

  1. Vem ska man rösta på när alla är lika usla? katastrof.....

    SvaraRadera
  2. 1,8 miljoner för en f ö r s tu d i e och arbetsplan?????????
    Projektkostnad 12 miljoner? Då blir förstudiekostaden 15%.
    För förstudie och arbetsplan för en gång och cykelväg!!?????
    Något är v ä l d i g t fel!!
    Allt indikerar dessutom att när det börjar så här så kommer det inte heller att sluta med 12 milj kr. Det blir väl som med tunneln genom Hallandsåsen.
    Hur mycket kan Myren om sånt här? Lika mycket som Peo och kommunchefen kunde om Björnhusprojektet?
    Fortsättning följer........
    Man får bara beklaga att ingen förmår sätta tillfälligt stopp så att laget kan bytas ut innan man fortsätter.

    SvaraRadera
  3. Hade annars varit ett bra arbetslöshetsprojekt etc.

    Fyllnadsmassor och maskiner som efter behov behövs kan mata på finns det gått om i kommunen.
    Min(amatör med förståndet i behåll) förstudie säger att den kan följa befintlig väg(där det finns viss belysning som ev kan kompletteras). Cyklar och går gör man dessutom mest på den ljusare delen av året och dygnet.
    Vid byggandet löser vi problemen som kan uppstå allt efter hand. Vi startar nu i sommar. Sen gör vi uppehåll i vinter. Sen färdigställer vi nästa sommar(2013). Eventuellt blir det tre etapper(klart sommaren 2014).
    Eller så gör vi en upphandling(där de huvudsakliga kraven beskrivs) samt att byggtiden får vara t.ex två år). Det finns nämligen entreprenörer som då kan nyttja sina maskiner när de har "hål" i sin ordinarie verksamhet.Då får man också ett någorlunda fast pris.
    Men nu blir det alltså cirkus igen!

    SvaraRadera
  4. AnonymMar 31, 2012 12:40 PM

    Vem ska man rösta på när alla är lika usla? katastrof.....

    Håller med dig . Det måste nog till något nytt parti i Färgelanda.

    AnonymMar 31, 2012 03:10 PM

    Hade annars varit ett bra arbetslöshetsprojekt etc.

    Jag gillar din Idé men jag kan tänka att de som sitter på makten för tillfället, inte tycker att idén är tillräckligt avancerad. Men nog hade det gått och lösa problemet enligt din modell.

    SvaraRadera
  5. Har i dag mätt. Från Stelab och in till F-a finns en bit färdig gång o cyckelväg. Resten in till Färgelanda är fråga om att ev bredda befintlig trottoar. Från Stelab till trottoaren i Stigen var det jämt 2 km. Alls inget märkvärdigt projekt för att få till en gång o cykelväg på denna sträcka.
    Om man tar 2km som skall göras en förstudie för en gång och cykelväg och detta kostar 1,8 milj så blir förstudiekostnaden 900 kr per meter. Nu förstår vem som hellst att något är väldigt sjukt. Inget ovanligt i denna kommunen. Tyvärr!

    SvaraRadera