onsdag 25 januari 2012

Färgelanda - Ensamkommande "barn" får inte träffa andra barn

Ett par gode män har vänt sig till monarkistyrelsen och klagar i en skrivelse högljutt över att monarkins ensamkommande "barn" isoleras från samhället.

"- Våra stackars ensamkommande barn måste få möjlighet att träffa övriga barn i monarkins skolor", säger de gode männen i skrivelsen. "- Dom ensamkommande barnen är unga män eller män i åldrarna 17-25 år. - Några ensamkommande flickebarn har vi inte sett till, men det är nog bara tillfälligheter", fortsätter de gode männen.

"- Våra ensamkommande barn måste få möjlighet att träffa monarkins barn i låg-, mellan- och högstadiet, så att dom får umgås och leka lite. - Men p.g.a. kommunledningens usla planering fråntas dom ensamkommande barnen en normal uppväxt och kommer därför inte att få en ärlig chans när dom sedan växer upp och blir stora", fortsätter de gode männen.

"- Dom här barnen har varit med om extremt hemska upplevelser. - Dom har tvingats sitta ihopträngda tillsammans med andra ensamkommande barn i trånga lastutrymmen och människosmugglarna har knappt låtit dom gå på toaletten under den långa resan till Sverige, som tog flera fruktansvärda dagar att köra".

"- Dessutom har dom tvingats skiljas från sina föräldrar, efter att föräldrar och släktingar samlat ihop pengar till att betala människosmugglarna för resan". - Och efter allt detta lidande, så blir dom stackars barnen behandlade så här illa av den usla kommunledningen. - Det är direkt omänskligt", slår de gode männen fast.

Monarken Peter Johansson säger i en ovanligt nykter kommentar att: "- Jag har tyvärr inte sett till några ensamkommande barn, så jag har svårt att relatera till påståendena i skrivelsen".

Färgelanda Monarki

3 kommentarer:

  1. Det är allt synd om dom stackars små liven.....

    SvaraRadera
  2. Man undrar hur dom gode männen är funtade?? Killar på 18 år,mer eller mindre,som ska umgås med skolbarnen. Jisses säger jag bara.

    SvaraRadera
  3. Detta gäller ungdomar som går på högstadiet i Färgelanda. De går i sjuan, åttan och nian. De som är ensamkommande och bor på Dalio är femton och sexton år, precis som de andra niorna.De vill ha en naturlig kontakt med de andra niorna, och inte ha huvuddelen av sin undervisning i Allhem.

    Kommunen tog på sig ett stort ansvar och bör leva upp till den viljan genom att underlätta integrationen. Valboskolan är trångbodd och jag vet inte hur problemet ska lösas.

    Ta gärna reda på fakta!

    SvaraRadera