onsdag 15 februari 2012

Färgelanda - Riksdagen höll ny cirkusföreställning

Ikväll var det dags för ny kvällsunderhållning i monarkins riksdag.

Soarén började lite lågmält med Sven Hansson (MP), som bl.a. ansåg att monarkin bör skärpa energikraven för nybyggnation. "- Med mitt förslag blir monarkin en föregångsmonarki i Sverige", mumlade Sven. "- Det blir helt enkelt så dyrt att bygga hus i monarkin att ingen någonsin kommer att bygga här igen. - Det är vad jag kallar uthållig miljöpolik det", förklarade Sven stolt.

Strax efteråt blev det oooooolidligt spännande när Tobias Bernardsson från självaste Cirkuspartiet gick på slak lina. Balansakten inleddes när Tobias gick upp i talarstolen och la ett helt nytt förslag om förbättrat företagande i monarkin, efter det att hans ursprungliga motion i samma fråga hade röstats ned. Sen var så att säga cirkusen i full gång. Riksdagen gjorde därefter skäl för epitetet "Polsk riksdag", när den under ca en timmes tid knappt kunde hålla sig på benen.

Hovnarren Ulla Börjesson fann mycket nöje i den uppkomna situationen, men förstod endast delvis vad hon själv sa och vad som pågick runt omkring. Hovnarren var därför tvungen att begära flera ajourneringar för att reda ut begreppen med sin lagkamrater. Till slut var dock hovnarren säker på sin sak. " - Jag är hovnarr i Färgelanda monarki", vilket möttes av idel nickanden från ledamöterna.

"- Jag vet inte riktigt vad som hände, men det var inte bra", sa Riksdagens talman Thor-Björn Jakobsson (C). " - Jag borde ha slagit näven i bordet redan från början, men sen var cirkusen igång och jag tappade liksom fotfästet p.g.a. hovnarrens alla ajourneringar. - Men hon ska inte få lura mig igen", lovade talmannen.

Vid Undersåtarnas frågestund fick monarken Peter Johansson frågan från en lojal undersåte hur det kunde komma sig att monarkin betalat ut pengar till exmonarkichefen och exskattmästaren, när det från början var sagt att det inte skulle kosta något alls? "- Hade vi köpt ut dom så hade dom fått 4 miljoner riksdaler. - Nu kostade det oss 1,4 miljoner. - Det anser jag vara ok. - Sen är det bra att vi fått detta lagt bakom oss", svarade monarken utan att darra på manschetten.

Färgelanda Monarki

3 kommentarer:

  1. På kafferasten sa Sven att "ensam är stark"."Det blir så rörigt när man blir mer än en" sa Sven. Och det har han ju rätt i. Sven hade bra ensamförslag. Som att lämna det korrupta West Sweden t.ex.
    Om demokratin skall bli representativ behövs emellerid fler somalier i Kf. Åtminstonde en. Men rom byggdes inte på en dag.

    SvaraRadera
  2. Är underhållningen gratis eller tar dom inträde på fullmäktige:)

    SvaraRadera
  3. Det var fan i mig den roligaste läsningen på länge!!!!!!!

    Va va det för motion som Bernhardsson fick avslag på?
    Någon som vet?

    Man kanske skall gå på cirkus nästa gång den kommer till byn. Om så där en månad och få sig några goda skratt. Och inträdet är gratis och kaffe med kaka kostar 25 spänn.

    Ett gott skratt förlänger ju livet brukar det ju heta eller i alla fall käften!

    SvaraRadera