måndag 13 februari 2012

Färgelanda - Halal-slaktat till monarkins ensamkommande "barn"?

I Hofors kräver de ensamkommande "barnen" halal-slaktat kött. Halal-slakt är en muslimsk slaktmetod som innebär att man skär av djurets halspulsådror utan bedövning.

Halal-slakt är förbjudet i Sverige, eftersom det är en för djuret plågsam slaktmetod där det kan ta upp till 10 minuter innan djuret dör av blodförlust.

Men eftersom Sverige värnar mer om religionsfriheten än om djuren, så har det införts ett undantag i lagen som innebär att halal-slakt är tillåtet om det sker av religiösa skäl.

Med stöd av undantaget har nu Socialstyrelsen fattat ett beslut som innebär att Hofors ska tillgodose de muslimska "barnens" krav på halal-slaktat kött.

Den gode mannen Ute Thompson är monarkins främste förkämpe för de ensamkommande "barnen" och hon säger i en kommentar att " - det är självklart att barnen på Dalio ska ha halal-slaktat. - Dom har lidit oerhört i sina tidigare liv och skulle vi förvägra dom halal-slaktat finns det risk att minnena av deras traumatiska upplevelser kommer tillbaka och förstör deras chanser till en lyckad integration.- I värsta fall kan det bli som i Hofors, där barnen gått bärsärk p.g.a. strukturell rasism", säger en bekymrad Fru Thompson.

"- Jag kan hålla med om att det kan verka underligt för somliga att det inte råder likhet inför lagen och att vissa som plågar ihjäl djur åker i fängelse och andra som hänvisar till religiösa skäl klarar sig. - Men då glömmer man att många människor skulle bli lidande av att inte få utöva sin religion i fullständig frihet och det vore ju fruktansvärt rasistiskt och intolerant att förvägra dom denna självklara rätt", avslutar Fru Thompson.

Färgelanda Monarki

3 kommentarer:

  1. Man börjar undra om förnuft och politisk korrekthet är varandras motsatser.
    Allvarligt talat-vart är vi på väg?
    Hade det varit tv-s frågerogram "på spåret" så hade vi vägrat att svara innan vi "var framme".
    Varför??????
    Själv köper jag svenskt.Men har ändå lite dåligt samvete(som jag förtränger) över hur vi behandlar djur. Är djurvän och rasist varandras motsatser?
    Vill även att vi behandlar flyktingar väl.
    MEN vi skall inte tillbaka 2000 år i utvecklingen. Upplysningstiden har varit!
    Blanda inte ihop bokstavsreligion och svensk lag. Det finns väl ingen svensk far som "tar sin olydige son till stadsporten och stenar honom" bara för att det igamla testamentet står att man skall göra så?

    SvaraRadera
  2. Nä, men om det står i koranen så.....

    SvaraRadera
  3. Det här landet håller på att avskaffa sig själv det är ett som är säkert! Fruktansvärt att se denna utveckling.

    SvaraRadera