fredag 5 augusti 2011

Färgelanda - före detta kommunchefen Jan Eriksson går i väntans tider

Det handlar dock inte om att Jan väntar barn - allt är ju möjligt nu för tiden - utan om svaret på Jans stämning. Jan blev ju som bekant avskedad av monarkin, efter att han haft svårt att hålla sig inom lagens råmärken och bränt 90 000 000 kronor av monarkins krigskassa.

Monarkins nyhetsblad Bohusläningen har tidigare skrivit om Jans stämningsansökan till Arbetsdomstolen.

Minst lika otålig som Jan är Bohusläningens redaktör Mattias Modéen, som är oförskämd nog att störa Färgelandas monark Peter Johansson i dennes semester.

"Borde ni inte, av respekt för Jan Eriksson och av respekt för de regler som gäller för svarstid, ha kunnat svara i utsatt tid?", frågar Mattias lika oförskämt som okunnigt. Dock är han hovsamt oförskämd, eftersom han trots allt har vett att tilltala monarken med "ni".

Det oförskämda består i att Mattias genom sin fråga tar ställning mot monarken och hävdar att denne saknar respekt för både Jan och rättsväsendet. 

Det okunniga består i att det inte är ovanligt - och således inte ett utslag för bristande respekt - att begära anstånd med svaromål eller yttranden.

Monarken blir naturligtvis arg på Mattias för dennes bristande hyfs och skulle nog helst av allt vilja kasta den misshaglige redaktören i fängelsehålan. Monarken inser dock att han lever i en upplyst tid och besinnar sig därför något. I sitt upprörda tillstånd kan dock inte monarken avhålla sig från att ställa flera motfrågor till redaktören, men får inga svar.

Eftersom monarken arbetar för sina undersåtars bästa vill han ändå sprida ljus i saken. Monarken berättar därför att hovet skall sammanträda senare i augusti och då i konselj fatta beslut om svaret till Jan. Med hovnarren Ulla Börjesson på plats, kan detta säkert bli en underhållande tillställning.


Färgelanda monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar