måndag 15 augusti 2011

Färgelanda - Fullt krig om Jan Eriksson

Nu har monarkins politiska hov återsamlats efter semestern och föreställningen kan så att säga börja igen efter sommaruppehållet.

Hovnarren Ulla Börjesson säger till monarkins nyhetsblad Bohusläningen att hon vare sig gillar monarken Peter Johanssons löpsteg eller skrivstil. Hovnarren menar att det är dålig demokratisk stil, när monarkens ostyriga händer skriver brev till en advokat som kostar många skatteriksdaler.

"-Mitt hedervärda initiativ att anlita advokaten, bottnar i ett mycket angeläget behov av att skydda monarkin mot den tidigare monarkichefen Jan Erikssons maliciösa stämning", förklarar monarken. ”-Han får inga riksdaler ur min skattekista!”, slår monarken benhårt fast. Monarken skäms dock inte för att betala ut riksdaler till advokater och annat löst folk utan formella beslut. ”-Så har vi väl alltid gjort i den här monarkin”, säger han eftertänksamt.

Bakgrunden till Jannes stämning är att han fick sparken efter att monarken kommit på honom med att skriva olämpliga brev som kostade monarkin skjortan. Då sa monarken hej svejs till Janne och skickade iväg honom med en välriktad spark.

Hovnarren – som haft ett långt och fruktbart förhållande med Janne – gillar dock inte monarkens sparkande. Hovnarren har aldrig sett något fel hos Janne – ”han har alltid varit helt underbar mot mig när vi varit tillsammans”, undslapp hon sig visst i ett svagt ögonblick – och hon har propsat på att monarkins skattetyngda undersåtar skall skramla ihop till en liten nätt avskedsgåva på sisådär 2 000 000 riksdaler.

Som svar på kritiken säger monarken att han gillar att skriva brev och att inte följa demokratins spelregler – ”Jag är ju regent för bövelen!”, utbrister monarken indignerat.
”- Gud, vilken dum fråga från denne enfaldige redaktör”, tänker monarken för sig själv.

Dessutom påpekar monarken för redaktören att hovnarren minsann inte är något för den yngre publiken. ”-Hovnarren har varit i lag med Janne så pass mycket och länge och, ja Gud vet vad de har hittat på, så att hon t.o.m. förklarat sig jävig”. På frågan om han hittat något olämpligt brev från förre monarkichefen till hovnarren, svarar monarken: ”- Nej, inte än, men jag letar varje dag och jag vill att alla undersåtar ska känna till hur hårt jag jobbar med denna viktiga fråga.”

Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar