torsdag 25 augusti 2011

Färgelanda - Järbo friskola invigd

Det var jubel i busken, när Järbo friskola högtidligen invigdes igår.

Både ceremonimästare Kenneth Rasputin Carlsson och hovnarren Ulla Börjesson hade råkat i vanmakt, efter att de under natten - lika oförklarligt som plötsligt - drabbats av kraftiga ångestattacker. De båda anmälde följaktligen förhinder och tillfrisknade programenligt så snart invigningen var överstökad.

Även i övrigt höll hovet en låg profil denna dag och monarken Peter Johansson lyste med sin frånvaro. Monarken hade dock laga förfall, eftersom han som bäst tränade på sitt stora invigningstal till Harvens dag på lördag.

Färgelanda Monarki har kommit över texten till monarkens tal, vilket lyder som följer: "Välkomna till Harvens dag allihopa! Leve monarkin!".

Det som kräver mycket tid i föreberedelserna med att öva in talet, ska enligt källor vid hovet vara att monarken behöver träna mycket på att få in den rätta känslan och betona orden på rätt sätt.

I monarkens frånvaro representerades hovet av kronprinsen Per Krokströms hustru och en lägre stående medlem av kungafamiljen.

Färgelanda Monarki

1 kommentar:

  1. Hovnarren var med på invigningen av friskolan i Stigen i måndags.
    Ett skämt av denna sorten per vecka är det enda monarkin kan räkna med då hovnarren endast uppbär ersättning för en halvtidstjänst.

    SvaraRadera