fredag 19 augusti 2011

Färgelanda - Lagbrott vid direktupphandling?

Det blåser upp till rojalistisk yra i monarkin.

Någon nedkomst väntas dock inte, utan det är hovnarren Ulla Börjesson som fyllt lungorna med massa elakt prat om en hovkonsult, som hon länge försökt få avlägsnad från hovet. Hovnarren blåser upp sig riktigt ordentligt innan hon bränner av en salva som landar i monarken Peter Johanssons knä.

Om all denna dramatik står att läsa i monarkins nyhetsblad Bohusläningen.

Hovnarren säger att hovkonsulten borde ha upphandlats enligt konstens alla regler. Så har dock inte skett enligt hovnarren. Hovnarren pekar bl.a. på att det inte har myglats tillräckligt när hovkonsulten fick uppdraget, vilket är ett allvarligt brott mot hovetiketten i monarkin. "-Dä ä väl ingen konst å handla upp en konsult när man inte följer våra informella mygelrutiner", säger hovnarren förnärmat till Bohusläningen.

Monarken kontrar och säger att: "- Det där med brott kan hovnarren glömma. – Jag är monark och står över alla lagar och som monark kan jag heller inte straffas. - Det vet jag med säkerhet, eftersom jag nyss läst om det i senaste numret av Kalle Anka, som jag är en ivrig prenumerant på", avslutar monarken med kraft.

Hovkonsulten studerade som de flesta vet vissa illdåd som begåtts i den hovliga miljön, där både exmonarkichefen Jan Eriksson, hovnarren och ceremonimästaren Kenneth Rasputin Carlsson ska ha haft ett finger med i spelet.

Orsaken till hovnarrens senaste komplott mot monarkistyret sägs vara känslomässig och det faktum att hon inte längre får sitta i exmonarkichefen Jan Erikssons knä – därav den freudianska felsägningen om att ”landa i monarkens knä”.

Som tur är har allt sin logiska förklaring.

Även bolsjevikerna på Sveriges Radio Väst har vädrat den unkna lukten från monarkin och försitter naturligtvis inte chansen att skjuta monarkin i sank.


Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar