onsdag 24 augusti 2011

Färgelanda - Harvens dag harvar vidare

På lördag firar monarkin sin 25:e nationaldag
Nationaldagen kallas "Harvens dag" och symboliserar monarkins harvande under 25 års tid.

Firandet kommer i år att vara kryddat med framträdanden från utländska artister. Vi vill dock redan nu varna för att det smugit sig in en katt bland hermelinerna. Enligt bekräftade uppgifter kommer ett gäng huvudlösa bolsjeviker från Radio Väst att göra sig roliga på monarkens bekostnad.

Det är enligt uppgift ceremonimästaren Kenneth Rasputin Carlsson, som bär ansvaret för att dessa subversiva krafter bjudits in. Ceremonimästaren sägs i hemlighet ha konspirerat med republikanska och andra samhällsomstörtande krafter för att ställa till med stor skandal.

Risken är alltså stor att monarken Peter Johansson och hans familj kommer att bli öppet hånade från stora scenen vid huvudstadstorget på lördag.

Lyckligtvis finnas dock beredskap hos säkertjänsten att ta bolsjevikerna i förvar, om det blir fråga om majestätsbrott.

Monarken har dessutom åkallat ännu högre makter och verkar också bli bönhörd. Prognosen talar nämligen om blixt och dunder samt kraftigt regn.
"-Jag hoppas på en riktig rotblöta till Harvens dag", säger monarken skadeglatt till Färgelanda Monarki.

Ceremonimästaren säger till monarkins nyhetsblad Dalslänningen, att han varit med och dragit i trådarna under alla 25 år. "-Se så fin monarkin har blivit och allt är min förtjänst", konstaterar ceremonimästaren blygsamt.


Färgelanda Monarki

1 kommentar:

  1. Trams säger jag
    Du vet inte vad du pratar om
    Kenneth tillsammans med BP var de personerna som tillsammans kläckte idén till harvens dag , och det för 25 år sedan. sedan har det varit en man vid namn Jan-Erik som tog över och drev harvens dag i ca 10 år . efter honom tog musikskolans föräldraförening över som drev tillställningen .
    där efter har Mötesplats färgelanda stått som arangör.
    Fram åt fredagänget har vi försökt att få hit i flera år och detta året hade de tid att komma. Kul tycker jag , då lite satir alltid kan pigga upp

    SvaraRadera