lördag 27 augusti 2011

Färgelanda - VM-final i fotboll på Harvens dag

I dag avgörs VM-finalen i fotboll på huvudstadens nationalarena.

Hovlaget är naturligtvis direktkvalificerat för finalen och möter Karolinerna - ett lag med stor erfarenhet från krigande i öppen terräng.

Bolsjeviken Señor Varas kommer att spela extrem vänsterytter i hovlaget medan hovnarren Ulla Börjesson och ceremonimästare Kenneth Rasputin Carlsson kommer att bredda till vänster.

Nalle Puhs storebror R Ingemar Eriksson kommer att placeras ut som vänsterback, men kommer för säkerhets skull att täckas upp av kronprinsessan Ann-Marie Jacobsson.

I mål kommer kronprinsen Per Krokström att stå.

Lagkapten blir naturligtvis monarken själv, Peter Johansson, som kommer att anföra sina trupper från sin centrala mittfältsposition. Taktiken blir den beprövade - att avancera bakåt.

Resten av hovlaget består av spelare som är ren utfyllnad, men som sägs vara mycket pålitliga och som har kvalificerat sig genom lång och trogen tjänst vid hovet. De kommer att gröta ihop sig framför kronprinsen i målet, för att stoppa inkommande projektiler. Karolinerna utgörs dock av en samling trogna undersåtar, som förhoppningsvis vet sin plats och inte hittar på några dumheter.

För säkerhets skull kommer dock hovlaget att ha ett innebandymål medan Karolinerna kommer att ha ett fotbollsmål med vanliga mått. Dessutom får inte Karolinerna skjuta innanför straffområdet. Skälet är helt enkelt att hovet vill undvika skador på kronprinsen, som kan bli träffad om någon avlossar sin bössa från allt för nära håll.

För att inte riskera förödmjukelse och förnedring kommer hovlaget i rättvisans namn att börja matchen med en ledning över Karolinerna med 10-0. Därmed finns alla förutsättningar för en rättvis och spännande VM-final.

Redan igår spelade dock de båda lagen en välgörenhetsmatch för särskilt högt uppsatta gäster, där intäkterna oavkortat gick till monarkins gamla, som för en tynande tillvaro i monarkins fattighus.

Färgelanda Monarki var naturligtvis på plats och kan berätta att hovlaget vann matchen med 1-0, efter att monarken avgjort med ett riktigt klassmål.


Färgelanda Monarki

1 kommentar: