fredag 26 augusti 2011

Färgelanda - Ledande politiker klarar inte svenskaprov

En lojal undersåte har varit vänlig nog att skicka in ett bevis på att monarkin är i goda händer.

Beviset utgörs av en skrivelse, som styrelsen i Medelmåttorna (M) skickat till medlemmarna, där styrelsen avslöjar att Medelmåttorna styr monarkin tillsammans med Cirkusarna (C) och Konungens demokrater (KD).

Den lojale undersåten påstår att namnet Medelmåttorna får en ny och djupare innebörd, när man läser skrivelsen. Undersåten har bett oss att publicera skrivelsen, för att "ytterligare stärka stödet för monarkin", som han så fint uttrycker det.

Färgelanda Monarki har naturligtvis läst skrivelsen och kan bara hålla med undersåten, om att Medelmåttorna har lyft sig riktigt ordentligt i håret och att de i dagsläget torde kunna titulera sig "Medelmåttor av första graden". Vi har därför beslutat bifalla undersåtens vädjan om publicering.

Skrivelsen inleds med rubriken "Rangneruds Kamping" och redan här ställdes vi inför vissa bekymmer. Trots flera timmars idogt sökande, lyckades vi nämligen inte hitta vare sig "Rangnerud" i kartboken eller ordet "Kamping" i ordlistan.

Sedan fortsätter det i samma stil med felstavningar och särskrivningar samt hemsnickrad grammatik.

Medelmåttornas skrivelse är undertecknad med "Styrelsen", vilket tyder på att alla hjälpt till.

Vår uppgiftslämnare antyder att de bristfälla svenskakunskaperna är symptomatiskt för hur monarkin sköts. "-Dom här medelmåttorna skulle inte ens få godkänt i basämnena och sen sitter flanarna och styr oss undersåtar i monarkin. Det kan ju inte gå annat än åt helvete", säger han uppgivet.

Vi tycker dock att detta omdöme är lite väl hårt. En person med insyn säger dessutom till Färgelanda Monarki, att det handlar om olyckliga omständigheter.

Enligt källan ska nämligen Medelmåttornas styrelse ha förfestat på "Rangneruds Kamping" i förra veckan. Samtliga ska då ha blivit så dyngraka att de inte visste vad de gjorde, vilket alltså på ett fullt rimligt sätt förklarar varför medlemmarna besvärats med den olyckliga skrivelsen.

För att skyla över fadäsen planerar nu Medelmåttornas styrelse en ny skrivelse, där de kommer att lägga fram klara bevis för att goda kunskaper i svenska språket är kraftigt överskattat samt att man styr bättre när man är full.

Redan vid morgondagens nationaldagsfirande på huvudstadstorget, lovar dock styrelsen förklara sina alkoholvanor för undersåtarna.

Alla tvivel torde därmed vara undanröjda huruvida monarkin är i goda händer.


Färgelanda Monarki










2 kommentarer:

  1. Ja herre gud, va ska man säga? Själv har jag hållit på hela dan och letat efter "kommunalhuset" men inte kunnat hitta detta.... I goda händer? Lol....

    SvaraRadera
  2. Tråkigt att se och läsa detta. Men jag har förstått att jag satsade på fel häst i valet. Ska nog se till att sälja och flytta innan nästa val. Antar att Ragnhild är till belåtenhet för alla som ville anställa henne. Vi vanliga medborgare ville inte ha henne i vår kommun. Eller bor hon här? Betalar skatt och gynnar kommunen? Vore roligt att veta.

    SvaraRadera