söndag 28 augusti 2011

Färgelanda - Centrumhuset får egen "värd"

Hovet säger sig nu vara trött på våldet i centrumhuset och menar att handslag är bättre än batongslag. Den väktare som hållit centrumhuset rent från våldsverkare ska därför sparkas, vilket framgår av en kungörelse från monarkikansliet.

Väktaren anställdes efter det att allmänheten återkommande hade ifrågasatt personalen, för att sova på jobbet och för att låsa in sig så fort det dök upp besökare.

Dessa beskyllningar var naturligtvis helt grundlösa, men innebar ändå att personalen kände sig hotad och blev utsatt för kraftigt psykiskt våld.

Under hotet om att annars få stänga, beslöt därför hovet att anställa en väktare för 800 000 riksdaler och år - en ringa penning för att hålla personalen på gott humör kan tyckas.

Men nu har alltså hovet - på stark inrådan av kulturpersonligheten Krystyna Skjelfoss - bestämt att en "centrumvärd" ska ta hand om besökarna. Centrumvärden ska hjälpa besökarna tillrätta i biblioteket och övriga delar av centrumhuset.

Krystyna är också glad över att hon kan hjälpa till med att förbättra monarkins sargade ekonomi.
"-Väktaren kostar 800 000 riksdaler och den nya centrumvärden kommer bara att kosta 500 000 riksdaler. -Tänk så mycket jag kan göra för 300 000 riksdaler", säger Krystyna leende till Färgelanda Monarki.

Vad centrumhusets stora personalstyrka ägnar sig åt på arbetstid, vill dock inte Krystyna uppge. Efter alla hot behöver personalen ta det lugnt och få tid att vila upp sig. "-Det är en viktig del av det kulturella arbetet, att få tid över till att sitta under korkeken och lukta på blommorna", avslutar Krystyna allvarligt.

Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar