lördag 20 augusti 2011

Färgelanda - Monarkin i blåsväder

Under flera dagar har det blåst snålt kring monarken och hans kungliga familj. Det är främst bolsjeviker och annat löst folk som försöker skapa kaos i monarkin.

Många har efterfrågat kronprinsen Per Krokström, men denne ska enligt uppgift ha varit upptagen med att värva elever till sin friskola i Järbo socken samt med att inspektera lämpliga platser för vindsnurror på sina domäner på Kroppefjäll.

Minst lika många har efterfrågat kronprinsessan Ann-Marie Jacobsson, men hon har... ja, det är egentligen ingen som vet vad kronprinsessan gör eller var hon befinner sig. Enligt källor vid hovet har monarkikansliet t.o.m. diskuterat huruvida man ska gå ut med en efterlysning. Alla sanna rojalister är naturligtvis oroliga för kronprinsessan och bekymrade för hennes väl och ve.

Sedan finns det tyvärr vissa subversiva element, som försöker dra nytta av den kaotiska situationen. Det är som sagt bolsjeviker och annat löst folk, som försöker uppvigla till revolution och kanske ännu värre saker.

När man är ute på gator och torg hör man tyvärr ordet republik viskas ur allt fler munnar. Försiktighet anbefalles således i dessa kristider och vi hoppas att monarkins säkerhetstjänst har resurser att slå ner de samhällsomstörtande krafterna.

För att visa monarkins lojala undersåter hur illa det är ställt i monarkin, ska vi nedan visa er dagens skörd av uppviglande inlägg på nyhetsbladet Bohusläningens anslagstavla.

Endast ett inlägg till försvar för monarkin har vi funnit. Det är den eminente och alltid lika ståndaktige radioreparatören Dick Jonefelt, som drar sin lans för kung och fosterland. Så ska det se ut! Det lär bli monarkins finaste ordensutmärkelse för denna insats.

__________________________________________________________________
Skrivet 19 aug 2011 18:13 Archimedes (Ej registrerad)
Till försvar anför Peter Johansson till Radio Väst att: "Det var kris i kommunen, vi stod utan kommunchef, ekonomichef och personalchef, och vi behövde hjälp".
Men det var ju för sjutton Peter Johansson själv som avskedade två av cheferna på stående fot, vem är det då som orsakat krisen? Eller var han så naiv att han trodde att han skulle kunna ta över dessa uppgifter själv?
Sedan detta med att anlita en dyr advokat för dessa avskedanden. Det absolut vanligaste är att kommuner använder sig av SKL (Svenska Kommunförbundet) som har arbetsrättsjurister som är specialister på dessa frågor och som hjälper kommunerna utan att ta betalt då det finansieras via medlemsavgifterna. Varför gjorde inte Peter detta utan kastar ut mängder av våra skattepengar på att försörja en advokat?
Jag säger bara: Peter, träd tillbaka och ägna dig år dina höns och ägg istället för att spela kommunpamp!


 CiteraAnmäl.Skrivet 19 aug 2011 17:11 BoSe (Ej registrerad)
Dick Jonefelt.
Är man kristisk till det som nu händer i Färgelanda är man sosse.
Det är fullständigt gripet ur luften, jag är inte sosse, har aldrig varit sosse. Du förefaller däremot är så djupt förankrad i KD-myllan att du inte ens kan se att Peter Johansson nu är ute på synnerligen tunn is.
Du friskriver Ann-Mari Jacobsson från allt ansvar, men var inte hon kommunalråd under Björnhusets mest intensiva period.
Läs fullmäktigeprotokollen och lär.
Du beskyller S för att ha spenderat 88 miljoner, redovisa då hur de olika partierna röstat i fullmäktige när pengar anslagits. Dina mattekunskaper ligger i nivå med Peters. Du, om någon, måste väl veta att sossarna aldrig haft egen majoritet i fullmäktige och alltså aldrig kunnat bestämma själva.
Dessvärre kommer din och Peters uppfattning om arbetsrätt att kosta Färgelanda skjortan.
Läs LAS och skäms!
Bekymrar det dig inte att pengar rinner ut i en allt stridare ström till konsulter och advokater ? Till ingen som helst nytta


CiteraAnmäl.Skrivet 19 aug 2011 14:05 Fabian (Ej registrerad)
I radiointervjun på fråga varför Peter rusade in i ett pågående kommunstyrelsemöte, blev svaret efter långt sökande efter argument, ingen aning. Nu, utan att ha minsta susning hur hans förhastade agerande emot kommunchefen slutar, hävdar Peter vinst?

Nej du Peter, ditt uttalande om vinst är återigen förhastat, du har ingen aning om hur det hela slutar, du har inte ens med varumärket i din vinstkalkyl. Jag beklagar att du mer och mer uppträder som en kusin till Bagdad Bob. Lämpligen gör du som de flesta med förvuxen tuppkam, gå till frisören, där blir du både klippt och får information hur landet ligger till, en bra början.

Fabian.


CiteraAnmäl.Skrivet 19 aug 2011 10:17 Dick Jonefelt (Ej registrerad)
>Nej, Peter Johansson, du har genom ditt agerande försatt kommunen i en ohållbar situation och borde fundera över om du klarar att se färgelandaborna i ögonen den dag den slutgiltiga notan skall betalas.
Klarar du verkligen det?< Kan du det BoSe? Eller skall jag kalla dig SOSSE i stället? 88 miljoner är er nota. och ändå kaxar du på som om du med anhang inte har med saken att göra. Som jag tidigare har sagt så skulle jag bli förvånad om Fd Kommunchef får så mycket som ett ruttet lingon . De är i alla fall så mycket som jag tycker att han skall ha. Sedan är jag besviken över att Alliansen har satt sig i S-gängets knä. det är det största misstaget att låta Ulla behålla kommunalrådspengen . Den skulle Per och Anne-Marie haft i stället. Då hade de kunnat vara det stöd som Peter så väl behöver. Nu kan de bara ställa upp på sin fritid, och den kan ju då vara begränsad.


CiteraAnmäl.Skrivet 19 aug 2011 08:02 Observer (Ej registrerad)
Jag kom att tänka på en sak. Eftersom man anser att problem i Färgelanda kan lösas med hjälp av konsulter vore det kanske en idé att byta ut det nuvarande kommunalrådet mot en konsult. Peter Johansson anser ju själv att konsulter är billigare än personal och då borde det väl ligga i hans intresse att medverka till att den kommunala kassan förstärks. Det kommer inte att gå åt särskilt många konsulttimmar. I synnerhet inte om man följer den Johanssonska räkneoperation som visar att en konsult uträttar lika mycket under fem veckor som två chefstjänstemän gör under fem månader. Med en sådan formidabel effektivitetsökning borde man överväga att låta all chefsverksamhet skötas av konsulter. Vilka enorma besparingar skulle man då inte uppnå. Tanken svindlar.

CiteraAnmäl.Skrivet 18 aug 2011 20:51 Ställ krav på alla. (Ej registrerad)
Har Ni tänkt på att kommunalrådet sitter kvar med hjälp av de andra partierna som också styr kommunen. Utan deras stöd så kan han gå hem. Varför hörs inget från dom och varför är dom helt tysta i stormen som blåser i kommunen. Den som tiger och samtycker är minst lika ansvarig som kommunalrådet. Kräv att de andra partierna tar ställning och redovisar sina motiv för att att låta detta pågå.

CiteraAnmäl.Skrivet 18 aug 2011 14:28 Tidigare boende i Färgelanda (Ej registrerad) Normalt så vill man att personer skall vara aktiva och uträtta saker, men i Ditt fall Peter så är det bättre att Du inte gör någonting, då blir det i alla fall inte några fler fel gjorda.

CiteraAnmäl.Skrivet 18 aug 2011 11:17 Skattebetalare (Ej registrerad)
I demokratins anda så kan vem som helst (politiker) väljas till olka arbetsuppgifter trots att man saknar både kompetens och erfarenhet från ett arbete som ledare. Att det inte ställs krav om kunskap och erfarenhet är ett stort misslyckande för vårt samhällssystem och detta ser vi nu de yttersta konsekvenserna av i Färgelanda Kommun.

CiteraAnmäl.Skrivet 18 aug 2011 09:16 uhu (Ej registrerad)
Peter klara inte sitt arbete. Han tycks tro att skattpengar är oändligt och att han fått mandat att spendera dem efter eget huvudet. Var det inte en allians som skulle styra? Varför gör inte Krokström något när Peter inte klarar sitt arbete. Annars är moderaterna inte kända att vara ett parti som slösar med skattemedel eller att vara ett skattehöjarparti. Både för Johansson och Krokström gäller ordspråket "skomakare förbli vid din läst" till 100%

CiteraAnmäl.Skrivet 18 aug 2011 07:57 BoSe (Ej registrerad)
 Det är ofattbart, för att inte säga häpnadsväckande att du Peter Johansson fortfarande lever i tron att man kan kasta ut personal utan att ens betala uppsägningslön. När Färgelanda betalat den inhyrde konsulten 350.000 kronor för fem veckors arbete anser du detta vara en ren vinst eftersom kommunchef och ekonomichef hade kostat mera. Skolkade du från mattelektionerna? Fem veckors lön till kommunchef och ekonomichef kan knappast kosta mer än ca hälften av vad konsulten fakturerat. I tillägg till denna ekonomiska saltomotal kan man konstatera att hittills har flera hundra tusen kronor lagts ut på en advokat med uppgift att försvara ditt arbetsrättsvidriga agerande. Och mera blir det. Kommer de pengarna också att tjänas in genom att slippa betala löner? Nej, Peter Johansson, du har genom ditt agerande försatt kommunen i en ohållbar situation och borde fundera över om du klarar att se färgelandaborna i ögonen den dag den slutgiltiga notan skall betalas. Klarar du verkligen det? __________________________________________________________________

Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar