lördag 2 juni 2012

Rasistskandal på svensk buss - Afrikansk kvinna drabbad

Inslaget nedan visar hur en afrikansk 42-årig invandrarkvinna utsätts för strukturell rasism av en svensk chaufför - han kräver hänsynslöst att hon ska lösa biljett.

Inslaget ger en isande inblick i den rasistiska vardag som möter Sveriges invandrare. Den drabbade kvinnan är helt hjälplös, men försvarar sig med gott humör och skämtsamma ordvitsar samt diverse synpunkter på sitt nya hemland.

Notera de rasistiska svenska medpassagerarna, som förhåller sig helt passiva och struntar i att hjälpa  kvinnan. Till slut tar förnedringen slut, när hon efter mer än 10 minuter tillåts lämna bussen.

Integrationsminister Erik Myten Ullenhag (FP) säger i en kommentar att: "- Det är tråkigt när det uppstår kulturkrockar i kollektivtrafiken, men vem som helst som ser dom här bilderna inser ju att vi behöver lägga mer resurser på fler integrationsåtgärder. - Det är ju trots allt dessa människor som ska rädda Sveriges välfärd i framtiden".



Färgelanda Monarki

5 kommentarer:

  1. Inte ens hennes Gode Man kunde svara i telefon när hon ringde! Fina ord hon hade fått lära sig på SFI.
    Det svenska klimatet har hårdnat.

    SvaraRadera
  2. Jag var på Liseberg för några år sedan med barnen. Vi löste sånt där åkpass då jag fortfarande tycker att det är roligt att åka. Men så är det det där med alla köer.

    Det var 20 minuter här och 30 minuter där. och så långt allt väl. När vi står där och småpratar i kön kommer ett par barn i 10-11års åldern upp bredvid mig och ber att få gå förbi då deras syster står längre fram i kön , och de vill då åka ihop med henne. detta säger de på lite dålig svenska och snäll som man är , så fick de gå före.

    Nu kunde denna här historien kunnat vara slut här men i själva verket har den bara börjat. För detta scenariot utspelades gång på gång under kvällen så till slut blev jag fruktansvärt irriterad. Så till den milda grad att jag redan vid 20 tiden beslöt att lämna stället.

    Annars hade jag nog gjort mig olycklig på dessa förbannade invandrare som inte förstår att vi alla hade kommit dit för att åka karusell i tur och ordning. Vad jag vill säga är .... att jag inte har något emot invandrare , bara de tar seden dit de kommer och inte spelar på våra godtrogna känslor.

    Sedan tycker jag väl att den här bloggen har snöat in på väldigt mycket rikspolitik och väldigt lite som handlar om Färgelanda Monarki.

    Har du idétorka eller. nog finns det saker att skriva om Färgelanda alltid. ta skolfrågan t.e.x. Där nöjer sig skolledningen med att det finns elever som innan de nått vuxen ålder riskeras att slås ut då skolresultatet inte är särskilt mycket att skryta med.

    Och tänk om det hade varit en privatägd friskola med detta urusla resultat. Vilken jävla liv det skulle bli på rödngarna då!!!

    Men Henrik Lind... Han har förutsättningar att ge vad skolan behöver , anser Ragnhild Andersson. Fantastiskt !! Konstigt att man inte utnyttjar dessa dolda talanger då , kan man tycka.

    SvaraRadera
  3. http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tippset!
      Läste krönikan: När en mamma dör. Den var fantastiskt bra skriven och speglar väl den utveckling/avveckling som pågår.
      Det är inte bara allt det realkapital vi har ärvt(öppna landskap,vägar,kunskap etc) som vi på ett obegripligt bortskämt sätt slösar/ödar bort. Moral och etik får sig också riktiga bamsetörnar. Inte ens romantiken får plats längre.
      Bortskämdheten har också sällskap av en obegriplig aningslöshet.

      Radera
  4. Nu får allt Färgelanda fokusera på flyktingmottagningarna.
    Enligt bokslutet blev kontot "flyktingkommande barn" 2012 minus 2 miljoner kr(= minus 5 lärare). Sen har försörjningsstödet för den andra typen av flyktingmottagning(20 st nya per år som har gått färdigt introduktionskursen) ökat med flera miljoner. Sen skall Lind ha täckning för de "nya barnen samt tolkar mm.
    Sen hade visst låneskulden de allra senaste åren(Björnhuset!) ökat med 100 miljoner. Dessa skall också betalas tillbaka med ränta. Du får allt tänka på att Färgelanda är en liten kommun med endast ca 6500 invånare. Färgelanda är väldigt bra på att fokusera. Först Björnhuset. Nu är det flyktingmottagning som gäller. Rankningslistor och betyg samt liknande tjafs får man allt ta med en nypa salt.

    SvaraRadera