måndag 11 juni 2012

M börjar kannibalisera på sig själva?

Det är synd om KD. PK-media hatar KD, vilket bl.a. innebär att alla förslag förtigs eller vinklas negativt. När partiet lägger och genomför sina förslag, får det alltså ingen uppmärksamhet i PK-media.

I Alliansen har detta hittills gynnat Moderaterna som kunnat plocka den ena KD-väljaren efter den andra. Eftersom KD-väljarnar aldrig ser eller hör något om KD i medierna, har de helt enkelt trott att partiet upphört. Riktigt så illa är det nu inte - det är först 2014 som KD upphör att vara ett
riksdagsparti.

För Moderaternas del hopar sig problemen. Först sa Filippa tack och ajö till sin prins Fredrik och därefter har även väljarna börjat troppa av i allt större takt. Det känns helt enkelt inte fräscht att va wahabistisk moderat längre.

I ett desperat försök att vända utvecklingen sparkades partisekreteraren Sofia Arkelsten till förmån för den betydligt mer aktive Kent Persson från Örebro. Kent är mest känd för sin klåfingrighet på Twitter.

Nu har dock Kent skitit i det blå skåpet riktigt ordentligt. Ja, man skulle nästan kunna säga att han skitit på sig.

Att PK-media förtiger KD och deras förslag kan visserligen vara en förklaring, men är inte en ursäkt för att Kent i vuxen ålder plötsligt är i behov av blöjor.

Genom att lägga fram ett KD-förslag - som dessutom är under genomförande!! - som ett moderat förslag, visar Kent inte bara på en halsbrytande okunnighet utan även på stora brister i den interna kommunikationen hos Moderaterna, vilket uppseendeväckande nog visar på ett dåligt internt ledarskap hos Moderaterna.

Kents obegripliga fadäs visar alltså på en djupare problematik som rör Reinfeldts ledarskap. Man ser nu tydliga tecken på att moderatledaren har problem, både att hålla ihop sitt eget parti och att hålla ihop Alliansen.

Den hittills så framgångsrika taktiken att växa genom att kannibalisera på övriga allianspartier, förefaller nu slå tillbaka mot Moderaterna själva. När Moderaterna har ätit upp de andra partierna, återstår nämligen bara att börja äta sig själv. Då dröjer det inte länge förrän allt och alla är borta.

Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar