onsdag 27 juni 2012

Färgelanda - Mer skattepengar till "näringslivssatsningar"

Riksdagen beslutade förra veckan att anslå 400 000 riksdaler till att bygga om Dick Jonefelts tidigare lokal i Färgelanda centrum till en Thai-restaurang.

Dick sparkades ur lokalen p.g.a. att han ville förhandla om hyran. Monarkin svarade med att dra honom inför tinget, där parterna nu enats om att Dick ska betala 40 000 riksdaler.

Monarken Peter Johansson (KD) säger att: "- Det är viktigt att va konsekvent i politiken och det känns skönt att kunna fullfölja våra framgångsrika satsningar på näringslivet, den s.k. Björnhuslinjen". 

Monarken får frågan hur det blir om redan etablerade restauranger tvingas säga upp personal eller t.o.m. stänga p.g.a att det öppnas en Thai-restuarang med hjälp av skattemedel?

"- Konkurrens är bra för alla. - Om dom inte klarar konkurrensen får dom lägga ner, det är marknadsekonomins hårda verklighet", förklarar monarken.

Kronprinsen Per Krokström (M) är inne på samma linje:
"- Dicks verksamhet var visserligen unik och innebar att undersåtarna slapp åka långväga för köpa varor och tjänster."

"- Men Dick var trots allt ensam och monarkin behöver månfald och inte enfald för att överleva. - Restauranger har vi ju gott om och en ny Thai-restaurang är därför oerhört viktig för att öka mångfalden".

"- Dick får ju också skylla sig själv eftersom det handlade om kaffepengar. Hade Dick bara tänkt lite större, så hade vi naturligtvis sett helt annorlunda på saken".

"- Det hade räckt att Dick hade skrivit ett brev till oss med rubriken  "Näringslivssatsning", där han begärde 400 000 riksdaler, så hade han fått pengarna på stört. - Men när han gnäller om 40 000 riksdaler, blir man bara förbannad", förklarar kronprinsen.

"- När jag stod utanför politiken var jag kritisk till att lägga massa skattepengar på sånt här, men nu gillar jag att spendera skattebetalarnas pengar", fortsätter kronprinsen.

- Sen drar jag ner på skolan och säger att det inte finns några pengar. - Det är det som kallas styrning, ledning och kontroll", avslutar kronprinsen med viktig min.

Färgelanda Monarki

2 kommentarer:

  1. Lycka till med Thairestaurangen!
    Men kommunen kan aldrig få tillbaka dessa pengar.
    Så är det bara.
    Kafet i centrumhuset försöker med alla sorters lättare mat för att kunna betala den höga hyran.
    Kommunen skulle gjort upp med Dick och eventuellt sänkt hyra för kafet.
    Då hade vi kunnat köpt våra fiskedrag(även turisterna) hos Dick och sen tagit oss en fika på kafet.
    Nu fortsätter surret och Färgelanda framstår allt mer som en förvirrad kommun.

    SvaraRadera
  2. Vilken djävla ankdamm detta är. Småpåvar till poliker. bor inte i Färgelanda själv, men passererar då och då. Hur kan man förstöra en sådan fin bygd är mig helt obegripligt. Tips; Gör som dom i Grums; Tryck ut lite "Löpsedlar", garanterat bra publicitet, även i en sådan kommunist"Gör jag rätt enligt alla normer/hjälp mig jag har fel /-tidning som TTELA= Skit tidning.

    SvaraRadera