tisdag 4 oktober 2011

Färgelanda - IAC harvar vidare

IAC har ännu inte tagit ner skylten vid vagnsfabriken i Assarby. Anställda undersåtar kämpar på, men de kommer endast att vara 120 vid årsskiftet om inget nytt inträffar.

Även om inte fabriken påverkas så mycket av Volvos nedläggning i Uddevalla, är den ändå ett tidens tecken. Det är därför inte en alltför vågad gissning att även IAC:s öde snart kommer att bestämmas och att det blir Saabs vara eller icke vara, som kommer att fälla avgörandet.

I monarkin sägs beredskapen vara god inför en eventuell nedläggning. Sålunda planerar monarken Peter Johansson att dubbla antalet frukostmöten. Monarken passar även på att beklaga nedläggningen av restaurang "Lergrytan" på IAC. "-Jag beklagar verkligen att vi inte kommer att kunna ha några frukostmöten på Lergrytan, men jag har som vanligt full förståelse för att företag lägger ner sin verksamhet och flyttar från monarkin".

Hovnarren Ulla Börjesson å sin sida har redan börjat planera för en politisk sorgehögtid p.g.a. alla väljare som hon är rädd att förlora, när fabriksanställda undersåtar flyttar från monarkin.

Färgelanda Monarki


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar