onsdag 11 juli 2012

Färgelanda - Alliansen satsar på jämställd lärartäthet

Färgelanda monarki budgeterar ett överskott på ungefär 10 miljoner riksdaler 2013. I år beräknas ett överskott på 12 miljoner riksdaler.

Alliansens (KD, C, M) skattehöjning på 1:50 inbringar årligen omkring 15 miljoner riksdaler till monarkins skattkista. Om man bortser från skattehöjningen innebär det att monarkin årligen förlorar flera miljoner med alliansens politik. "- Det handlar om ledning, styrning och kontroll", förklarar kronprinsen Per Krokström (M).

Det finns dock illasinnade bolsjeviker som klagar på att alliansen inte ger undersåtarna något tillbaka för deras surt färvärvade och inbetalda skattekronor. Men detta är naturligtvis bara lögner.

Som alla vet arbetar alliansen varje dag stenhårt för att monarkins undersåtar ska få ett bättre och drägligare liv. Senast handlade det om mammografivagnen, som Regionen beslutat sluta köra till Färgelanda. Och detta trots mycket stora och hjältemodiga insatser från vår egen monark Peter Johansson (KD). "- Dom har dåligt hö däruppe i Färgelanda och dessutom kastar dom sten på hästarna", motiverar en regiontjänsteman beslutet.

Alliansen senaste satsning för att utveckla monarkin handlar om skolan. "- Vi behöver stärka jämställdhetsarbetet i skolan samtidigt som vi måste spara pengar. - Visserligen tjänar vi 12 miljoner i år och 10 miljoner nästa år, men det vore väldigt kortsiktigt att satsa våra överskott på skolan", förklarar kronprinsessan Ann-Marie Jacobsson (C).

Kronprinsessan får frågan hur hon ser på det faktum att lärartätheten i riket uppgår till 8,3 och att Färgelanda bara har 7,6. "- Jag tror inte jämställdhetsarbetet underlättas av fler lärare, det kan bli väldigt trångt i klassrummen då" förklarar kronprinsessan.

"- När vi gick igenom skolbudgeten i detalj upptäckte vi att Högsäters skola hade en lärartäthet på 8,24 jämfört med monarkisnittet 7,6. Detta upplevdes som väldigt orättvist av dom andra skolorna. - I alliansen tror vi också att dom senaste årens usla betyg hänger ihop med den dåliga jämställdheten i monarkins skolor".

"- För att få en mer jämställd skola har vi därför beslutat ta bort en tjänst på Högsäters skola, så att vi hamnar på 7,75 i lärartäthet. - Visserligen når vi inte riktigt ända fram, men det fattas bara 0,15 till 7,6 och det tror jag alla kan stå ut med. - Alla vill ju ha en jämställd skola, eller hur", frågar kronprinsessan retoriskt.

Även monarken Peter Johansson kommenterar alliansens satsning på skolan: - Vår politik gynnar inte bara jämställdhetsarbetet utan leder även till att vi får en bättre ekonomi. - Vi sparar ju flera hundra tusen på den indragna tjänsten i Högsäter", förklarar monarken stolt.

Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar