fredag 6 juli 2012

Centern får ingen draghjälp av nybyggare från MENA

Det gamla landsbygdspartiet Centern har på senare år blivit alltmer desperat i sitt sökande efter en hållbar politik, en politik som ska bevara partiet i Riksdagen. Idag kom dock nya siffror från Demoskop, som bekräftar bilden av ett Centerparti som är på väg att lämna Riksdagen.

Centern var tidigare ett miljöparti, men landets vänsterjournalister gillade inte borgerliga Centern och skapade därför Miljöpartiet. Eftersom MP:s språkrör är ständiga gäster i TV-sofforna, har Centern haft det svårt att få genomslag för miljöfrågorna. Mediaskuggan har gjort partiet osynligt.

Centern har därför valt att satsa på andra profilfrågor.

Centerns försök att slå sig in i storstäderna, symboliserat av begreppet "Stureplanscentern", misslyckades dock kapitalt.

På senare år har Centern försökt vinna det kulturmarxistiska etablissemangets gunst, genom att förorda en extrem och oansvarig invandringspolitik från Mellanöstern och norra Afrika. Det högt uppsatta målet är 30 miljoner "svenskar".

Centerns högtflyende planer har dock tagits emot med en gäspning. "- Vi är inte intresserade. - Det finns viktigare uppgifter för oss journalister, än att lyfta fram gamla borgarbrackor i debatten. - Just nu filar vi på hur vi ska presentera MP:s förslag att förbjuda all flygtrafik för svenska folket för att rädda miljön", säger några viktiga rödtjutsberoende SVT- och SR-medarbetare, som vi träffar på en av Södermalms mer fashionabla restauranger.

Kanske hade det gått bättre för Centern, om man inte övergivit sina traditionella väljargrupper på landsbygden och inte sålt sin själ till kulturmarxisterna på Södermalm. Den väg som Centern valt är inte en ens återvändsgränd - det är en väg som leder till den politiska ättestupan.

Sålunda talade klyschornas mästare Annie i Almedalen idag.

Färgelanda Monarki

1 kommentar:

  1. Nu kan bara Torbjörn eller en naturkatastrof rädda centerpartiet. Man har glömt att det är människor och inte enbart vänsterlibarala journalister som röstar i våra val. Det är faktiskt så att ganska få svenskar tycker som våra journalister och därför säger allt fler upp sina abonnemang. Motsvarande gäller naturligtvis för de politiker som följer journalistlobben. Det är naturligtvis käckt med en ung tjej som partiledare. Men en partiledare skall kunna bli statsminister och en knappt trettioårig tjej har nog inte den erfarenhet som krävs för detta. Om det skulle bli aktuellt, vilket Gud förbjude, hoppas jag att hon byts ut mot Torbjörn.
    Nu vill hon bakvägskvotera tjejer till bolagsstyrelser. Troligen är planen att dessa först skall kvoteras till statliga toppjobb där andra sätts att göra deras jobb, för att det sedan skall anses att de har de kvaliteer som behövs för en styrelsepost. Vore det inte bättre om kvinnor gjorde vanlig karriär som företagsledare för att sedan anses kvalificerade som styrelseledamöter. Jag minns Skandiaskandalen. I Skandias styrelse fanns en kvinnlig professor i handelsrätt, men det verkade som om styrelsen inte kunde aktiebolagslagen.
    Sedan talar centern om att tjejbilar skall subventioneras och få lägre skatt. Tror hon att män som knappt kommer in i dessa småbilar kommer att rösta på centern? Det vore ju rimligt att subventioner av detta slag begränsas till bilar i vilka en fullmatad 195cm lång man med lätthet skall kunna ta sig in och ut ur samt sitta bekvämt under färden.

    SvaraRadera