onsdag 14 december 2011

Färgelanda - Stigenborna fick sin friskola

Monarkins riksdag beslöt i kväll att sälja Stigens skola till Stigens friskola AB.

Priset blev 120 000 riksdaler, varav 100 000 avser själva fastigheten och 20 000 inventarier.

Ceremonimästare Kenneth Carlsson yrkade bifall till försäljningen och gick därmed på kungafamiljens linje.

Även hovnarren Ulla Börjesson var mycket nöjd och strödde rosor över friskolorna i Järbo och Stigen. "- Och det här att jag uppfattats som en motståndare till friskolorna är helt fel och jag vill dom verkligen väl och vill bara underlätta för dom.

"- Det är också därför som jag inte vill sälja utan hyra ut skolan. Detta skulle abscholut underlätta för friskolan att gå i konkurs eftersom vi tar ut ockerhyra. Men jag får vara nöjd med att friskolan har tvingats betala ockerhyran under några månader i alla fall", fortsatte hovnarren. 

Men trots alla uppriktiga lovord från hovnarren, kunde hon inte förmå sig till att yrka bifall till försäljningen. Som skäl uppgav hon att kungafamiljen inte hade gått henne till mötes tidigare under kvällen i monarkistyrelsen.

"- Där föreschlog jag, hovnarr Ulla Börjesson tillika fastighetsexpert, att en återköpsklausul skulle införas i köpekontraktet, så att monarkin kan köpa tebax skolan för samma pris, om friskolan schlutar med sin verksamhet. - Och detta fick jag inget gehör för, vilket jag tycker var mycket svagt. - Därför blir det avschlag från Schniksocialisternas sida ikväll".

Färgelanda Monarki håller med hovnarren, både om att hon vill friskolorna väl och om att en återköpsklausul hade varit det enda rätta. En återköpsklausul är nämligen fullständigt verkningslös eftersom köparen av fastigheten inte har någon skyldighet att sälja tillbaka fastigheten, oavsett om det intagits en sådan klausul i köpekontraktet eller inte.

Kronprinsen Per Krokström gick upp i talarstolen och påpekade för hovnarren att hon var ute och snedseglade på mycket djupa vatten.

Hovnarren replikerade dock genast med orden: " - jag är faktiskt inte helt okunnig och så sent som i somras åkte jag över till Fredrikshamn med Danmarksfärjan".



Färgelanda Monarki

2 kommentarer:

  1. "Du förstår väl skoj" som bonden sa till grisen vid julslakten.
    Lite patetiskt är det allt. Inte helt olikt "Åsa Nisse"

    SvaraRadera
  2. ja hon är allt bra snäll Ulla.....

    SvaraRadera