måndag 19 december 2011

Färgelanda - Riksdagen antog reviderad skolplan

Riksdagen beslutade i onsdags att revidera skolplanen. Riksdagen godkände därvid ett tillägg till skolplanen på förslag från ynglingen Tobias Bernhardsson (C).

Tillägget lyder: "Skolmaten ska vara lockande och varierad och matmiljön ska vara trygg och positiv".

När Tobias ombads förklara vad han menade med detta, svarade han: "- Det ska va mer pastaskruvar och annat gott som lockar sig vid tillagning. För att få bra variation ska det va gröna, vita, lila, röda, och svarta skruvar".

"- När det gäller tryggheten tänker jag främst på att servera maten kall, så att inte lärare och elever riskerar att bränna sig. - Dessutom sparar vi energi med kall mat".

"- När det gäller den positiva miljön, så har jag tänkt att vi ska anställa en skolvärdinna som ska möta lärare och elever i matsalen. Värdinnan ska då först hälsa alla välkomna och sedan berätta sagor med lyckliga slut under måltiden. - I en sådan positiv miljö behöver inte matgästerna vara rädda för att råka illa ut när dom äter", avslutade Tobias.

Tobias lockande förslag var naturligtvis omöjligt för Riksdagens ledamöter att säga nej till och det antogs därför enhälligt.

Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar