lördag 10 september 2011

Färgelanda - Orientering med dålig kompass

Igår anordnades VM i orientering i huvudstaden, varvid kungafamiljen och hovet utmärkte sig med strålande insatser.

För att visa övriga tävlande vägen, startade monarken Peter Johansson och övriga medlemmar av hovet med två timmars försprång. Monarken lyckades trots detta handikapp komma in på en hedrande 73:e plats, av de 74 som tog sig i mål på den krävande banan.

Kronprinsen Per Krokström och kronprinsessan Ann-Marie Jacobsson kunde ses springa hand i hand och studera de lokala vindförhållandena. Tyvärr uppstod bråk mellan de båda, vilket drog ner intrycket en smula. Det högljudda bråket uppstod vid domkyrkan och handlade om vem av de båda, som skulle ta hand om intäkterna från vindkraftverket som kungabarnen vill bygga där. Det hela slutade med att de bröt både tävlingen och med varandra. Mycket tragiskt.

En annan som inte fullföljde var bolsjeviken R. Ingemar Eriksson, som sov sig igenom hela tävlingen sittandes på huvudstadens stora scen.

Bolsjevikbrodern Señor Varas visade dock framfötterna och inkom på en godkänd 74:e plats, efter att monarken dragit Señor i tröjan och lagt krokben för honom i slutspurten.

Hovnarren Ulla Börjesson och ceremonimästare Kenneth Rasputin Carlsson fullföljde inte heller. De båda kunde ses springa runt som yra höns i huvudstadens centrala delar, skränande och klagande på att kompassen inte fungerade. Vid 10-tiden på kvällen blev de båda hemkörda i landsfiskalens vagn, eftersom de inte kunde komma ihåg var de residerade.

Det blev alltså ett lyckligt slut på denna stora idrottsdag.

Färgelanda Monarki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar