torsdag 15 september 2011

Färgelanda - Försäljningen av Stigens skola dröjer

Vid gårdagens riksdagsmöte beslutade talmannen i monarkins riksdag, Thor-Björn Jakobsson, att stryka ärendet som rörde försäljningen av Stigens skola.

Orsaken att ärendet ströks, var rädsla för att beslutet skulle bli överklagat och upphävt av domstol. Som vanligt hade nämligen inte ärendet handlagts på ett lagligt och korrekt sätt.

Trots att kronprinsen Per Krokström först bönade och bad och därefter hysteriskt ropade att talmannen var en cynisk paragrafryttare, som svek sitt eget blod, stod talmannen på sig och förklarade dessutom att kronprinsens volatila beteende inte var passande.

Då lugnade kronprinsen ned sig och i pausen kunde kronprinsen ses filosofera om livets hårda vardag, under det att han intog kaffe och kaka tillsammans med sina närmaste.

Av övriga händelser av vikt noteras att undersåtarna utmärkte sig genom att inte ställa någon fråga vid Undersåtarnas frågestund.

Vidare presenterade sig den nya monarkichefen Ragnhild Andersson, som meddelade de församlade att hon lärt sig läxan från debaclet i Göteborg. "Det jag gör i Färgelanda monarki kommer aldrig att synas eller komma fram i ljuset", lovade den fala monarkichefen förtroendeingivande.

Bolsjeviken Señor Varas försökte som vanligt attackera delar av kungafamiljen, men hölls tillbaka av ordningsmakten. Señor får fortsätta att vänta på "den stora dagen", när monarkin avskaffas.

Hovnarren Ulla Börjesson misslyckades som vanligt med sin uppgift att roa publiken - i kulisserna talas det om att hon ska bytas ut mot en roligare figur.

Hovnarren grät, när hon tvingades medge att Prinsesstårtorna och de andra bakverken i Björnhuset inte hade skapat alla de hundratals jobb, som hon tidigare dyrt och heligt lovat.

"-Om vagnsfabriken stänger i Assarby, kommer många av mina väljare att flytta från monarkin och det vore så klart en stor katastrof", förklarade hovnarren. "-Jag förstår nu att det inte går att äta kakan och ha den kvar", avslutade den sorgliga figuren.

Monarken Peter Johansson var på plats, men syntes inte till. Till Färgelanda Monarki säger monarken att han vill ge ut ett jubileumsmynt lagom till monarkins 40-årsfirande. -"Att värka men inte synas", vill jag ha präglat på myntet, som devis och kännetecken för mitt styre, deklarerade monarken stolt.

Färgelanda Monarki

2 kommentarer:

  1. En mycket fin samling politiker vi har i F:A..

    SvaraRadera
  2. Lika goda kålsupare allihopa, tyvärr!

    SvaraRadera