torsdag 17 november 2011

Färgelanda - Riksdagsledamöterna behövde vård

Riksdagsmötet igår skall skall enligt flera källor ha dragit ut på tiden ordentligt. Detta berodde på att flera ledamöter pratade så länge och uttömmande att de till slut behövde vård. Särskilt drabbad var kronprinsen Per Krokström (M), som blev nedklubbad av Riksdagens talman Thor-Björn Jakobsson (C). Talmannen slog till efter att kronprinsen valde att prata längre än tillåtet. "- Jag vet mina rättigheter", sa kronprinsen. "- Det vet jag med", kontrade talmannen och drämde till kronprinsen i huvet.

För att lägga sten på börda gick därefter Nalle Puhs storebror R. Ingemar Eriksson (V) upp i talarstolen och sårade den sargade kronprinsens stolthet ytterligare med stridsropet "- Carema på dig".

En som kände sympati för kronprinsen var dock hovnarren Ulla Börjesson (S), som försökte lätta upp stämningen med en berättelse från ett monarkistyrelsemöte. "- Du kommer väl ihåg den där gången, Per, när du för en gångs skull var ärlig. - Det var så himla kul tyckte jag", sa hovnarren käckt leende.

"-Och sen vet du, Per, det här att va politiker, det innebär att man inte ska företräda särintressen. Men nu ska jag inte va elak och säga det jag tänkte säga. - Jo förresten, nu ska jag också va ärlig för en gångs skull och säga som det är. - Som politiker ska man inte sitta med i styrelsen för friskolor, för då kan man få svårt att resa sig igen", avslutade hovnarren med stort medlidande i rösten.

Vid det här laget var dock kronprinsen så tagen att han inte orkade gå upp i talarstolen igen och tacka hovnarren för omtanken. Hans rekordartade 53 framträdanden i talarstolen tidigare under kvällen fick alltså räcka.

En medelmåtta som visade framfötterna ordentligt under riksdagsmötet var Budget - och bokslutsberedningens stolte ordförande Tomas Andersson (M), som gick upp i talarstolen och hånade oppositionen för att den vill ge mer pengar till politikerna själva. Hovnarren gick då upp i talarstolen och berättade att de här pengarna går till staben och inte till politikerna. "- Ska man spara pengar på politikerna så får man nog dra ner på antalet sammanträden istället", sa hovnarren med menande blick. "- Var det ordförande i Budget- och bokslutsberedningen du sa att du var, Tomas"? avslutade hovnarren skadeglatt. Hon fick dock inget svar av den rodnande ordföranden i beredningen.

Monarken Peter Johansson (KD) och kronprinsessan Ann-Marie Jacobsson (C) bidrog inte nämnvärt till underhållningen och skötte sig i huvudsak bra.

Detsamma kan sägas om ceremonimästare Kenneth Carlsson (FP) som med några få ord lyckades med vad övriga ledamöter misslyckats med under flera timmar i "Carema-debatten". "- Det finns gott om exempel på dålig kvalitet i vården oavsett om vården drivs i kommunal eller privat regi". - Att ett företag som Carema har brister innebär inte att vård i privat regi är dåligt i sig. Att kommunal vård har brister innebär inte heller att vård i kommunal regi är dåligt i sig. - Det är dock viktigt att människor har rätt att välja", avslutade ceremonimästaren.

Orsaken till det utdragna riksdagsmötet var att bolsjevikerna i salen, anförda av en stridslysten Señor Varas, hade lyckats lura in kungafamiljen i en ideologisk debatt om privata företag i vården. Och det var ju ganska skickligt gjort av Señor, eftersom ärendet egentligen handlade om budgeten.

Därmed kunde ännu ett lyckosamt möte i monarkins riksdag läggas till handlingarna.




Färgelanda Monarki

3 kommentarer:

  1. Tror som Tomas att det är politikerna som behöver mer skola,vård och omsorg. När det gäller skola så måste deltagandet vara obligatoriskt om alla skall förstå vad som sägs i kf efter genomgången kurs.

    SvaraRadera
  2. Moderaterna är väl mycket illa ute nu. Snällt av denna blogg att kalla dom för medelmåttor.

    SvaraRadera
  3. Detta forum är underbart att läsa.

    Hoppas ni orkar och vill fortsätta med det plagiat av Grönköpings Veckoblad.

    Hälsningar från en som vill Kungariket Färgelanda Väl.

    SvaraRadera